Stánkaři na severu Čech pod kontrolou ČOI

15.11.2015 7:36

Slunečné podzimní dny stále přejí zejména stánkovému prodeji, a tak poslední říjnové dny byl pro severočeské inspektory ČOI ve znamení jejich kontrol v Petrovicích, kde se podíleli na kontrole také příslušníci Policie ČR, a v Hřensku.

Stánkaři na severu Čech pod kontrolou ČOI
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

„Ke kontrole bylo vytipováno v obou lokalitách celkem 13 prodejních míst a bez zjištění byla pouze dvě z nich. Za méně závažné nedostatky bylo uloženo příkazy na místě celkem 6 pokut v souhrnné výši 10 000 Kč a se čtyřmi dalšími bude vedeno správní řízení. Během kontrol 4 stánků v Hřensku byly zajištěny padělky za čtvrt milionu korun,“ zhodnotila výsledky kontrol Renata Linhartová, ředitelka inspektorátu ČOI se sídlem v Ústí nad Labem.

Petrovice

Dne 30. října 2015 provedli pracovníci Inspektorátu Ústeckého a Libereckého společně s Policií ČR (OHK) v obci Petrovice celkem 7 kontrol. Porušení právních předpisů zjistili u 6 prodejců, a to stánků i kamenných obchodů. Za méně závažné nedostatky, jako např. neseznámení s cenou zboží a chybějící měrné ceny, byly uloženy 5 prodávajícím pokuty příkazem na místě v souhrnné výši 9000 Kč. S jedním prodávajícím bude pro porušení zákona o technických požadavcích na výrobky (zák. č. 22/1997 Sb.), zahájeno správní řízení.

Hřensko

Dne 31. 10. 2015 prověřili severočeští inspektoři stánkové prodejce v příhraniční obci Hřensko na Děčínsku. Zkontrolovali celkem 6 prodejců a porušení právních předpisů zjistili v 5 případech. Za méně závažné nedostatky, jimiž bylo neseznámení spotřebitele s cenou zboží a absence českých návodů, uložili jednomu prodejci pokutu příkazem ve výši 1000 Kč. S dalšími 4 podnikateli, kteří nabízeli k prodeji a skladovali zboží porušující některá práva k duševnímu vlastnictví, bude zahájeno správní řízení. Při těchto kontrolách bylo zajištěno celkem 25 kusů falzifikátů originálních výrobků v hodnotě odhadem za 253 000 Kč. Jednalo se o nedovolené rozmnoženiny DVD nosičů a padělky hodinek značky Ferrari a Ice Watch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…