Stará znojemská nemocnice k prodeji. Nabídky neomezuje minimální cena

26.08.2016 7:33

Ani letos na jaře nenašla stará znojemská nemocnice kupce, který by za areál o bezmála 30 tisících metrech čtverečních nabídnul částku, kterou by Jihomoravský kraj akceptoval. Hejtmanství teď z rozhodnutí radních nabídne nemocnici potenciálním zájemcům znovu, nabídky ani tentokrát neomezí minimální cena.

Stará znojemská nemocnice k prodeji. Nabídky neomezuje minimální cena
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Budeme i nadále postupovat s péčí dobrého hospodáře, což znamená, že chceme prodejem areálu získat co nejvyšší částku pro krajský rozpočet. Uvědomujeme si však, že většina budov nemocnice je přes 80 let stará a vyžadují velkou investici. Kupce ale může areál zaujmout například výhodnou polohou na okraji historického centra města,“ komentoval záměr prodeje náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro dopravu a majetek Roman Hanák.

Areál tvoří několik pavilonů s lékařskými nemocničními a souvisejícími službami, pozemky s venkovními úpravami a trvalými porosty. Objekt léčebny dlouhodobě nemocných není předmětem prodeje. Zbytek areálu stále částečně užívá zdravotnická záchranná služba a nemocnice. Prostory (zejména infekční oddělení a příslušenství, jako je jídelna a podobně) budou postupně vyklízeny do konce příštího roku. Prostory užívané zdravotnickou záchrannou službou budou vyklizeny pravděpodobně během letoška. Potenciální kupec musí s těmito organizacemi uzavřít nájemní smlouvu.

„O záměru prodeje budeme opět informovat město Znojmo, zájemce, se kterými jsme v minulosti ve věci prodeje jednali a také zájemce o pravidelné informace z databáze vedené odborem majetkovým. Záměr nejméně na dva měsíce zveřejníme také na úřední desce krajského úřadu, na realitních serverech a současně budeme areál nabízet prostřednictvím realitních kanceláří,“ uzavřel Hanák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…