Staropramen zpřístupňuje české hudební festivaly vozíčkářům. Startuje projekt „Festivaly bez zábran“

15.06.2014 13:01

Být vozíčkářem na hudebním festivalu není jednoduché. Proto se Staropramen ve spolupráci s organizátory letních hudebních festivalů rozhodnul realizovat projekt „Festivaly bez zábran“. V  letošní festivalové sezoně zpřístupní hendikepovaným 3 hudební festivaly.

Staropramen zpřístupňuje české hudební festivaly vozíčkářům. Startuje projekt „Festivaly bez zábran“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Znak vozíčkářů

Staropramen dobře ví, že pivo a hudba lidi spojují. Proto je hudba hlavní zážitkovou aktivitou značky. Ne všichni si ale spojení dobré muziky a piva mohou užít naplno a tak, jak by chtěli. Prostředí letních hudebních festivalů nebývá vždy a všude uzpůsobené pro lidi s hendikepem, a to je důvod, proč vzniknul projekt „Festivaly bez zábran“.

Vyvýšená platforma s nájezdovou rampou pro kvalitnější rozhled i poslech nebo položení přechodových pásů, které vyrovnají terén a zpřístupní některé hůře dostupné části areálu hudebního festivalu. To jsou jen některé úpravy, na které se mohou těšit hendikepovaní návštěvníci například festivalu Rock for People, jedné z největších hudebních akcí v České republice. „Vozíčkářům také nabídneme jim uzpůsobené zázemí například v podobě snížených barů. Toto zázemí bude i jakýmsi „meeting pointem“ pro vozíčkáře a jejich doprovod, navíc s vlastním programem, který je samozřejmě určen i pro běžné návštěvníky festivalu,“ upozorňuje Jana Bártová, manažerka odpověnostních projektů.

Zapojit se do projektu „Festivaly bez zábran“ a otevřít je vozíčkářům mohou všichni návštěvníci hudebních festivalů – a to platí jak pro jednotlivce, tak i celé skupiny. Je to totiž velmi snadné. Základní myšlenkou je sběr plastových víček a kovových zátek z nápojů. Díky nasbíraným víčkům a zátkám pak Staropramen společně se svými partnery společností Hottech s.r.o., RAJAN EKO s.r.o. a Remet spol., s.r.o. vytvoří na festivalech speciální rampu pro vozíčkáře, usnadní jim pohyb po areálu festivalů pomocí přechodových pásů a také zajistí zázemí pro občerstvení a odpočinek.

Víčka a zátky, které festivaloví návštěvníci přinesou, bude možné odevzdat ve sběrných místech označených logem projektu. Každý festivalový den pak tři nejaktivnější sběrači víček Staropramen a jeden nejaktivnější sběrač jakýchkoli víček, tzv. divoká karta, získá odměnu ve formě zajímavého festivalového zážitku.

Inspirace ze Staropramenu

„Projekt „Festivaly bez zábran“ navazuje na projekt nazvaný „Sbírej víčka, postavíme…“, který společnost Pivovary Staropramen odstartovala už před více než 3 lety. Na počátku do něj byli zapojeni především zaměstnanci našich pivovarů,“ říká Jana Bártová, manažerka odpovědnostních projektů společnosti Pivovary Staropramen. V loňském roce společnost poprvé do projektu zapojila i své konzumenty, a to prostřednictvím promoční akce, během které byli vyznavači značky Braník odměňováni za odevzdaná plastová víčka i kovové zátky. Díky tomuto projektu se během let vybavila vybraná dětská hřiště v okolí pivovarů herními atrakcemi z recyklovaného plastu, ale i cvičiště pro asistenční psy organizace Helppes. Dále byl zásluhou všech zapojených sběračů předán finanční dar pražskému Domovu pro seniory Sue Ryder, který byl zasažen loňskou povodní.

Poděkování za pomoc a poradenství v přípravné fázi projektu patří také Lize vozíčkářů, České asociaci paraplegiků a Pražské organizaci vozíčkářů.

Více na: http://www.staropramen.cz/akce-souteze/archiv-spolecenska-odpovednost/sbirej-vicka-postavime-festivaly-bez-zabran/

Festivaly bez zábran 2014:

Votvírák – 13. až 15. 6., Milovice
Rock for People – 3. až 5. 7., Hradec Králové
Rock for People – 23. 8., Český Brod
Kefír – 6. 9., Třebovle

Obecné informace

Pivovary Staropramen s.r.o. jsou druhým největším producentem piva v České republice Svým spotřebitelům a zákazníkům nabízejí jedno z nejširších portfolií pivních značek. Společnost je také významným českým exportérem piva. V zahraničí nejoblíbenější značku z portfolia – Staropramen – mohou ochutnat spotřebitelé v 38 zemích světa. Více informací najdete na www.pivovary-staropramen.cz.

Pivovary Staropramen s.r.o. jsou součástí skupiny Molson Coors Brewing Company, která patří mezi největší pivovarnické společnosti světa. Svou podnikatelskou činnost vyvíjí v Kanadě, USA, Střední Evropě, Velké Británii a dalších exportních trzích. Společnost disponuje pestrým portfoliem vlastních i partnerských značek, včetně “vlajkových lodí” Coors Light, Molson Canadian, Staropramen a Carling. Více informací najdete na www.molsoncoors.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…