Státní fond rozvoje bydlení poskytne přes 99 milionů na úpravu veřejných prostranství

27.11.2018 15:11

V dotačně-úvěrovém programu Regenerace sídlišť Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB), určeného na regeneraci veřejných prostranství na sídlištích, bylo v letošním roce z celkového počtu 69 přijatých žádostí schváleno 18 v objemu 99,07 mil. Kč.

Státní fond rozvoje bydlení poskytne přes 99 milionů na úpravu veřejných prostranství
Foto: Státní fond rozvoje bydlení
Popisek: Státní fond rozvoje bydlení, logo

Zamítnuto bylo 51 žádostí v celkové hodnotě 253, 72 mil. Kč. Třináct žádostí bylo zamítnuto z důvodu nesplnění podmínek nařízení vlády č. 390/2017 Sb., jímž se program řídí, a 38 z důvodu vyčerpání alokovaných prostředků v programu. O důvodu zamítnutí budou všichni žadatelé informování dopisem do konce roku 2018.  Hodnocení  probíhalo dle předem zveřejněných kritérií a výsledné pořadí bylo sestaveno na základě bodového ohodnocení.

Seznam schválených i zamítnutých žádostí je dostupný na internetových stránkách www.sfrb.cz.

Další výzva pro žadatele o dotaci a úvěr z programu Regenerace sídlišť bude vyhlášena v průběhu měsíce dubna 2019. Výzva bude zveřejněna na stránkách Fondu.

Dotace budou poskytovány na základě nařízení vlády č. 390/2017 Sb., o použití peněžních prostředků Státního fondu rozvoje bydlení na regeneraci veřejných prostranství na sídlištích. Dotaci lze poskytnout až do výše 50 % uznatelných nákladů, nejvýše však může činit 6 milionů Kč na projekt. Spolu se žádostí o dotaci je žadatel oprávněn požádat o úvěr na dofinancování projektu. Součet výše úvěru a dotace poskytnuté podle výše uvedeného nařízení vlády může činit nejvýše 90 % uznatelných nákladů projektu. Splatnost úvěru musí být sjednána tak, aby doba splácení nepřekročila 15 let od uzavření smlouvy. Úroková sazba se odvíjí od výše základní referenční sazby Evropské unie zvýšené
o 0,30 % ročně.

Aktualizované informace budou k dispozici na www.sfrb.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…