Státní fond životního prostředí: Květnová Priorita je o přístupné a kvalitní vodě

08.05.2020 16:11

Na mnoha místech ČR získají lidé stabilní přístup ke kvalitní pitné vodě. Obce mohou díky dotacím budovat vodovody, přivaděče či úpravny vod. Některé už dokonce s pracemi začaly, jiné to čeká v nejbližší době.

Státní fond životního prostředí: Květnová Priorita je o přístupné a kvalitní vodě
Foto: Státní fond životního prostředí
Popisek: Státní fond životního prostředí

Často se jedná o náročné infrastrukturní projekty, které by menší obce bez veřejné podpory nebyly schopné zrealizovat. Konkrétní příklady najdete v aktuální Prioritě ZDE.
Čistota vody je i hlavním tématem nově připravované výzvy z Norských fondů. Ta umožňuje získat peníze na vyčištění vody od mikropolutantů, velmi malých znečišťujících látek. Mezi ně patří například zbytky léčiv či pesticidů.

Stavební sezóna je v plném proudu a k tomu přispívá i program Nová zelená úsporám, který se nezastavil ani v době řádění koronaviru. Pokud stavíte nízkoenergetický dům nebo rekonstruujete, určitě na Novou zelenou nezapomeňte, pomůže vám ušetřit stovky tisíc korun.

V pravidelných rubrikách si můžete prohlédnout povedenou rekonstrukci školky v Pačejově, kdy se ze šedé nevzhledné budovy s kotlem na uhlí stala krásná školka s ekologickým vytápěním i provozem.

Bydlení v malém domě je ekologičtější a úspornější než v domě větším. To zní logicky, ve Spojených státech dokonce existují hnutí za malé domy. Více o tom v rubrice Technologie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…