Státní fond životního prostředí: Obce poničené tornádem mohou stále čerpat dotace

26.03.2022 10:49 | Tisková zpráva

„Obcím poničeným tornádem vycházíme znovu vstříc. Upravili jsme naše dotační tituly, aby půlmiliardu od nás mohly teď na jaře maximálně dočerpat,“ říká ministryně Hubáčková.

Státní fond životního prostředí: Obce poničené tornádem mohou stále čerpat dotace
Foto: Státní fond životního prostředí
Popisek: Státní fond životního prostředí

Ministryně životního prostředí Anna Hubáčková spolu s předsedou Senátu PČR Milošem Vystrčilem dnes zamířila do jihomoravských obcí v červnu loňského roku poničených tornádem. 

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí
Společně se seznámili s postupem obnovy poničené infrastruktury v Hruškách, Moravské Nové Vsi, Mikulčicích a Lužicích. Ministryně Hubáčková předala obcím Moravská Nová Ves a Lužice rozhodnutí MŽP o poskytnutí prostředků na opravy infrastruktury a likvidaci odpadu způsobených živelní pohromou v celkové výši přes 24 milionů korun.

Všechny postižené obce v tuto chvíli mohou stále čerpat na výsadbu zeleně a obnovu své infrastruktury.

„Můj senátní kraj velmi dobře znám a citlivě vnímám prosby a potřeby obcí, které vloni v létě poničilo tornádo, velmi také oceňuji jejich snahu o co nejrychlejší obnovu. Právě na ni Ministerstvo životního prostředí vloni vyčlenilo přes půlmiliardy korun a nabídlo ji krajům, obcím a jejich obyvatelům na ekologické odstranění odpadů a sanaci území, na rekonstrukce vodohospodářské infrastruktury i studní a také na výsadbu zeleně. K dnešnímu dni máme schválené dotační projekty za více než 330 milionů korun, a 290 milionů z nich je proplacených. Na některých místech jsou již vidět povzbuzující výsledky jako na bezmála odklizené obří haldě odpadu u Moravské Nové Vsi. Aby se postiženým obcím ještě lépe čerpalo, upravili jsme pro ně aktuálně podmínky naší tornádové dotační výzvy na obnovu infrastruktury tak, aby šlo čerpat finance i například na odklízení dřevní hmoty, a zároveň jsme ukončení výzvy posunuli o dva měsíce, do konce letošního května,“ informuje ministryně životního prostředí Anna Hubáčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…