Státní veterinární správa: Aktuální informace k případu týraného štěněte z Prachatic

24.03.2018 19:23

Krajská veterinární správa pro Jihočeský kraj (KVS) dne 22. 3. 2018 dokončila odborné vyjádření pro Policii ČR ve věci týrání štěněte z Prachatic. Spolu s posudkem konstatujícím porušení zákona podala také trestní oznámení na podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat. Během schůzky s původním majitelem psa iniciované ze strany KVS došlo k podpisu darovací smlouvy. Díky tomuto kroku je pes Marley nyní ve vlastnictví místního útulku a nehrozí již jeho návrat původnímu majiteli.

Státní veterinární správa: Aktuální informace k případu týraného štěněte z Prachatic
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

V pondělí 20. 3. 2018 KVS podala městu Prachatice podnět k vydání rozhodnutí o předběžné náhradní péči. Městský úřad Prachatice následně toto rozhodnutí vydal. Současně s tímto bylo zahájeno správní řízení o vydání rozhodnutí o náhradní péči.

KVS dále iniciovala schůzku s původním majitelem psa kvůli trvalé změně vlastnictví štěněte. Na základě podpisu darovací smlouvy se majitelem štěněte stává provozovatel útulku Animal rescue. KVS s touto organizací dlouhodobě úspěšně spolupracuje při péči o týraná zvířata.

„Jednání kvůli darování psa proběhlo především proto, aby se zabránilo navrácení psa původnímu majiteli. „Přestože bylo vydáno rozhodnutí o předběžné náhradní péči, legislativně byl stále ve vlastnictví původního majitele a toto byl nejrychlejší způsob, jak docílit požadované změny majitele psa,“ uvedl ředitel KVS pro Jihočeský kraj František Kouba.

„KVS byla z hlediska celkové medializace případu zdrženlivá z důvodu řádného a rychlého dokončení legislativního procesu v celé věci tak, aby bylo zabráněno případnému zveřejnění informací, které by zásadním způsobem mohly ovlivnit výsledek řízení,“ sdělil Kouba a dodal: „Je nám velice líto, že část veřejnosti negativně reagovala na činnost KVS v této věci. Přitom celkové řešení této věci bylo zvládnuto velice rychle, profesionálně a zejména s pozitivním výsledkem.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…