Státní veterinární správa: Dvě české mlékárny mohou nově vyvážet své produkty do Číny

19.02.2018 8:08

Další dvě české mlékárny mohou nově vyvážet své výrobky do Číny. Na seznam závodů registrovaných pro vývoz do nejlidnatější země světa přibyly mlékárenské závody Mlékárna Pragolaktos, a. s. (CZ 12586) a Mlékárna Benešov (CZ 01). Seznam schválených českých zpracovatelů mléka pro export do Číny se tak rozšířil na 23 závodů.

Státní veterinární správa: Dvě české mlékárny mohou nově vyvážet své produkty do Číny
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

O zařazení dalších dvou českých výrobců na seznam čínského Certifikačního a akreditačního úřadu (CNCA) informovala v tomto týdnu česká ambasáda v Pekingu. V případě benešovské mlékárny se schválení vztahuje na sýr, u Pragolaktosu je schváleným vývozním artiklem smetana.

Zástupci Státní veterinární správy podobně jako pracovníci českých ambasád vedou ve věci usnadňování vývozu živočišné produkce z ČR do třetích zemí řadu dlouhodobých jednání se zahraničními partnery. I díky této podpoře státu české firmy vyvezly do zemí mimo EU v loňském roce více mléka a mléčných výrobků, krmiv či násadových vajec, než v roce 2016.

Čínský trh byl v oblasti mléčných produktů v loňském roce jeden z nejvíce rostoucích. „České firmy do Číny vyvezly 1 267 tun mléka a mléčných výrobků, zatímco v roce 2016 to bylo necelých 500 tun. SVS dlouhodobě jedná o otevření čínského trhu také pro maso a masné výrobky či genetický materiál skotu,“ uvedl ústřední ředitel SVS Zbyněk Semerád.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…