Státní veterinární správa v areálu SAPA odhalila potraviny neznámého původu a nedodržování teplot

24.11.2018 16:40

Státní veterinární správa (SVS) při společné kontrole s policisty, celníky a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí uskutečněné ve středu 21. 11. 2018 v areálu tržnice SAPA v Praze zjistila ve třech případech pochybení při přepravě masa a masných výrobků. Závady se týkaly neznámého původu potravin, nedodržení teplotního režimu a nezaregistrování vozidla pro přepravu živočišných potravin.

Státní veterinární správa v areálu SAPA odhalila potraviny neznámého původu a nedodržování teplot
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

První kontrola zajistila cca 50 kg zmrazených a chlazených živočišných produktů. Jednalo se o vepřové maso a vepřová střeva s obsahem v dopravním prostředku. Zboží nebylo řádně značeno a prodejce neměl k dispozici doklady o původu zboží. Navíc střeva s obsahem nejsou určena k výživě lidí. Druhý kontrolovaný subjekt přepravoval zmrazené drůbeží a vepřové maso o celkové váze 13 kg za nedostatečných mrazírenských teplot. Zboží nedisponovalo správným označením a opět chyběly doklady o původu potravin. Kvůli uvedeným pochybením veterinární inspektoři v obou případech znehodnotili potraviny barvou a nařídili jejich neškodné odstranění v asanačním podniku na náklady prodejců. V posledním případě veterinární inspektoři odhalili dopravní prostředek, který přepravoval masné výrobky a neměl k tomu účelu řádnou registraci.

Subjektům, které problematické potraviny přepravovaly, hrozí ve správním řízení pokuty, za nejzávažnější pochybení se sazbou až do výše 50 milionů Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …