Jak ukázalo šetření případu, provozovatel si nechal provést vyšetření přijatého drůbežího polotovaru. V jednom z pěti odebraných vzorků byla zjištěna přítomnost salmonel. V mezidobí však, patrně kvůli selhání lidského faktoru, došlo k distribuci celé zásilky do provozoven veřejného stravování. Kontrolovaný subjekt uvedl na základě předchozího ověřování situace u odběratelů, že všechno maso bylo již zkonzumováno. SVS přesto situaci dále došetřuje a o situaci informovala také hygienickou stanici. Pokud by některé stravovací zařízení přesto mělo k dispozici níže uvedený výrobek v mrazícím zařízení, je třeba vrátit jej zpět dodavateli.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva