Státní zástupkyně Jaroslava Novotná povede exekutivní sekci mise EULEX Kosovo

30.10.2015 21:18

Česká státní zástupkyně Jaroslava Novotná uspěla ve výběrovém řízení Evropské unie na pozici ředitele civilní mise EULEX Kosovo. Nová funkce představuje nejvyšší post českého zástupce v rámci civilních misí Evropské unie. Ministerstvo spravedlnosti gratuluje doktorce Novotné k tomuto významnému profesnímu úspěchu.

Státní zástupkyně Jaroslava Novotná povede exekutivní sekci mise EULEX Kosovo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Evropský parlament

Jaroslava Novotná má rozsáhlé zkušenosti s prací v civilní misi EULEX v Kosovu, působí tam již od roku 2012, kdy byla vybrána na pozici hlavní státní zástupkyně a koordinovala práci všech mezinárodních státních zástupců v této misi. Od června 2012 byla jmenována zástupkyní vedoucího exekutivní sekce mise EULEX a od ledna 2015 tuto sekci po odchodu předchozího vedoucího formálně vedla. Za Českou republiku nyní v misi EULEX působí ještě jeden státní zástupce a tři čeští soudci.

JUDr. Novotná nyní pracuje na strategií posílení a podpory místních justičních institucí. Koordinuje práci všech mezinárodních soudců a státních zástupců zejména se zaměřením na boj s korupcí, terorismem, organizovanou trestnou činností či vyšetřováním válečných zločinů. Jaroslava Novotná pracuje jako státní zástupkyně již od roku 1978, v minulosti působila na Vrchním i Nejvyšším státním zastupitelství, mezinárodní pracovní zkušenost získala i v Eurojustu v Haagu, kde působila v letech 2006 – 2008.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…