Stínový ministr Chládek se setká se zástupci WIFI International

06.11.2012 9:00

V úterý 6 listopadu 2012 v 15 hodin se na půdě Senátu odehraje důležité setkání. Stínový ministr školství Marcel Chládek se tu setká s Herbertem Stemperem, zástupcem WIFI International, vzdělávacího institutu rakouské hospodářské komory.

Stínový ministr Chládek se setká se zástupci WIFI International
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

„Setkání je dalším krokem v mobilizaci snah o reformu českého učňovského školství. Tyto aktivity inicioval sám senátor Chládek, který založil v Senátu pracovní skupinu, jež bude problém dlouhodobě řešit,“ vysvětluje ředitele české pobočky největší vzdělávací agentury ve střední Evropě WIFI Tomáš Zdechovský 

Největší rakouský poskytovatel vzdělávání podpoří Chládkovy snahy

Úzká spolupráce mezi mezinárodní sítí vzdělávacích agentur WIFI a pracovní skupinou stínového ministra školství vznikla na základě opakovaných výzev rakouských firem, že pokud české školství nezačne produkovat kvalitnější absolventy učňovských oborů s rozsáhlejší praxí, přesunou své investorské aktivity do jiných lokalit.

„Jako ředitele české pobočky sítě WIFI mě velmi těší snaha skupiny okolo senátora Chládka reformovat české učňovské školství. Jako rakouská společnost se denně setkáváme se zprávami z rakouských firem, že absolventům chybí tolik potřebná praxe a zkušenosti. V tomto smyslu chceme pracovní skupině předat know-how z Rakouska,“ komentuje situaci ředitel WIFI Czech Republic Tomáš Zdechovský.

Mluvte německy, vyzývají nejen Rakušané

Dalším bodem společného jednání stínového ministra Chládka a zástupce WIFI International Herberta Stempera budou plánované změny státních maturit. Konkrétně se jednání dotkne skládání zkoušky z cizího jazyka. Senátní pracovní skupina v čele s Chládkem prosazuje, aby měli studenti možnost volit si cizí jazyk, ze kterého zkoušku složí.

„Dávno už neplatí, že nejdále dojdeme s angličtinou. Investorské aktivity zahraničních firem, a zvláště těch německých a rakouských, velí, aby naši studenti pilovali i další jazyky – zvláště němčinu, ale třeba i stále potřebnější ruštinu,“ uzavírá Zdechovský. Výsledkem zítřejšího jednání bude dohoda o dalším postupu pracovní skupiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tiskovky.info

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…