Stovky policistů dohlížejí v Brně na motoristický svátek Grand Prix 2017

04.08.2017 17:08

Na motocyklový víkend do Brna míří mnoho fanoušků, Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje proto připravuje rozsáhlé bezpečností opatření, na kterém úzce spolupracuje s pořadateli, Městskou policí Brno a Dopravním podnikem města Brna, zdravotnickou záchrannou službou a hasičským záchranným sborem.

Stovky policistů dohlížejí v Brně na motoristický svátek Grand Prix 2017
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Budeme se starat o:

Bezpečnost v areálu a na tribunách

Vzhledem k vyhlášenému prvnímu stupni ohrožení terorismem bude nasazeno více kriminalistů a policistů v civilu, posílen bude monitoring areálu. Se speciálně vycvičenými psy budeme provádět pyrotechnické prohlídky tribun. Nově budou na vybraných místech instalována betonová svodidla určená k ochraně osob. Návštěvníci musí počítat s důkladnými prohlídkami u vstupů, kde budou asistovat i policisté. V případě nálezu podezřelého předmětu nebo zaznamenání podezřelého chování ihned kontaktujte policisty. Všichni návštěvníci jsou povinni dodržovat platný návštěvní řád (ZDE).

Zabezpečení majetku

Stovky policistů budou chránit majetek návštěvníků nejen v kempech a na tribunách, ale také v samotném městě a jeho okolí. Vyzýváme všechny účastníky k tomu, aby neponechávali důležité věci ve vozidlech či stanech a doklady a cennosti měli vždy pod kontrolou. Nejexponovanější parkoviště budeme sledovat pomocí speciálního monitorovacího vozidla. Do terénu vyrazí také policisté na čtyřkolkách i koních, které doplní v minulosti osvědčené cyklohlídky. Návštěvníkům bude k dispozici i detašované pracoviště obvodního oddělení a v pohotovosti připravení překladatelé. Problémy návštěvníků z ciziny pomohou řešit i zahraniční kolegové (Rakousko a nově také Slovinsko).

Doprava

Bezpečnost a plynulost
Zejména ve špičkových dobách (pátek odpoledne, sobota ráno, neděle ráno a odpoledne) očekáváme velmi silný provoz. Řidičům doporučujeme, aby počítali se zdržením a zejména na nedělní závody vyrazili s dostatečným předstihem. Policisté budou na všech kritických místech urychlovat provoz, kapacita komunikací je ale omezená. Řiďte ohleduplně a respektujte pokyny policistů a pořadatelů, stejně jako aktuální dopravní značení. Všichni jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu. Řidiči musí dbát i na zákaz požívání alkoholu a drog při řízení, který budeme kontrolovat.

Vlastní doprava
Pro příjezd do areálu brněnského Masarykova okruhu doporučujeme využít dálnici D1, z níž jsou nejbližší sjezdy exit 182 – Kývalka a exit 178 – Ostrovačice (pozor, nájezd na dálnici na Prahu od Ostrovačic bude uzavřen, motoristé budou muset na exit 168). Příjezdové cesty k parkovištím a kempům budou vyznačeny dopravním značením.

Parkování
S předstihem si na stránkách okruhu (ZDE) vyberte vhodné parkování určené pro váš dopravní prostředek a adekvátní ke druhu vstupenky. Ušetříte si tak čas a stres a ulevíte provozu v exponovaných místech. Upozorňujeme, že motocykly letos nebudou moci parkovat v tradičním místě na „Střelnici“.
V případě extrémně nepříznivého počasí bude platit tzv. „Mokrá varianta“ parkování, sledujte aktuální dopravní zpravodajství, web a sociální sítě.

Veřejná doprava
Návštěvníkům z Brna a blízkého okolí doporučujeme využít autobusy městské hromadné dopravy. Doprava je zdarma a odpadá problém s parkováním.

Fanoušky přivítaly v pátek ráno poměrně intenzivní srážky. Zpevněné plochy pro parkování zatím postačovaly. Během noci na pátek panoval v kempech i v Brně relativní klid. V 16:40 již parkovalo v okolí okruhu zhruba 4100 osobních vozidel, 500 motocyklů, pět autobusů a 176 karavanů. Nájezd byl plynulý, do 12 hodin návštěvníkům stačily zpevněné plochy. Po poledni už se díky lepšímu počasí dalo parkovat i na polích. Dosud jsme nemuseli řešit žádné vážnější problémy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…