Stovky učitelů absolvovaly kurzy na využití informačních technologií při výuce

03.07.2012 9:45

V úterý 26. června v 15.00 se v Institutu celoživotního vzdělávání na Mendelově univerzitě v Brně uskutečnilo závěrečné zhodnocení dvouletého projektu „MODUL - moderní učitel“. Cílem projektu bylo vytvoření online kurzů pro učitele v Jihomoravském kraji, které jsou zaměřeny na zavádění informačních technologií do výuky, obnovení znalostí práce na počítači, práce s interaktivní tabulí a programů, které je možné využít při výuce.

Stovky učitelů absolvovaly kurzy na využití informačních technologií při výuce
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

„Online kurzů se zúčastnilo téměř tisíc učitelů. Výhodou bylo, že se nemuseli uvolňovat z výuky a na kurzy dojíždět. Tutorované e-learningové kurzy, tedy vedené lektorem, který s účastníky komunikuje přes virtuální učebnu nebo chat, absolvovalo úspěšně pět set sedmdesát pět osob z celkového počtu přihlášených,“ popisuje Jaroslav Kylián, vedoucí projektu MODUL – moderní učitel.

Online kurzy byly pro učitele bezplatné, úspěšní absolventi získali certifikát o absolvování. Kurzy byly zaměřeny na využití informačních technologií ve výuce matematiky, českého jazyka, dějepisu, přírodopisu, chemie, anglického jazyka a další.

Učitelé: online kurzy nám šetří čas

„Ve vzdělávacích kurzech realizovaných v rámci tohoto projektu si učitelé velmi pochvalovali metodu výuky - tutorovaných e-learningových kurzů, kde si z pohodlí domova vlastním tempem osvojovali danou problematiku. Poznali tak mimo další možnosti využití počítače k výuce svých předmětů i všechny výhody a kvality e-learningové formy výuky a většina tuto metodu začala okamžitě aplikovat u svých studentů. I když ze začátku panovaly u kolegů učitelů obavy z kvality kurzu kvůli špatným zkušenostem z jiných školení, skeptické obavy z nekvalitního obsahu a průběhu kurzu se ani v jednom případě nepotvrdily a všichni zúčastnění byli plni nadšení,“ uvedl Petr Nosek, břeclavský koordinátor projektu MODUL – moderní učitel.

Projekt využíval Poradenská centra pro učitele, která jsou po celém kraji. Vždy se jednalo o dvě místa v okrese zastoupená jednou kontaktem na základní škole a druhým na střední škole. Momentálně jednáme s jednotlivými koordinátory o prodloužení jejich činnosti pro projekt. Aktuální informace vždy naleznete na www.modulweb.cz.

Závěrečným vyhodnocením projekt nekončí

Zájemci si mohou i po ukončení projektu požádat realizátora o studijní materiály, a to studijní opory a multimediální CD v tištěné nebo elektronické podobě.
V posledním měsíci připravujeme diseminační brožuru a následovat budou rovněž přípravné práce pro udržitelnost projektu. Aktuální informace najdou zájemci vždy na portále www.modulweb.cz

Hlavní kontaktní místa zůstávají stejné. Jedná se o sídlo firmy Profit, spol. s r. o. ve Znojmě a o Institut celoživotního vzdělávání na Mendelově univerzitě v Brně (Zemědělská 5). Zde se i po ukončení projektu je možné získat maximum informací o realizaci kurzů a dalších informací spojených se vzděláváním pedagogů v Jihomoravském kraji.

Údaje o projektu:

Společnost Profit, spol. s r. o. jako realizátor projektu připravila online kurzy pro učitele na míru. Projekt byl realizován od 22. 3. 2010 – 30. 6. 2012. Celkem se ve všech aktivitách projektu podpořilo 1121 pracovníků škol, počet nově vytvořených produktů činil 41, s komponentou ICT 26 a počet poskytovatelů služeb vzrostl na 36 osob. Příprava a realizace 37 tutorovaných e-learningových kurzů, 16 seminářů a 5 zahraničních exkurzí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tiskovky.info

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…