Středočeský kraj: Zdice a Rožmitál pod Třemšínem čekají v příštím roce dva velké dopravní projekty

13.08.2016 9:36

Středočeský kraj hodlá v roce 2017 opravit silnici a dva mosty v Rožmitále pod Třemšínem a upravit křižovatku ve Zdicích. „Oba projekty budou finančně nákladné a na obě akce budeme žádat o dotace z EU. V případě Rožmitálu pod Třemšínem jsme schválili zpracování projektové dokumentace. Se Zdicemi pak hodláme uzavřít memorandum o spolupráci na projektu,“ vysvětlil středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD) po jednání Rady kraje v pondělí 8. srpna, kde oba projekty posvětili středočeští radní.

Středočeský kraj: Zdice a Rožmitál pod Třemšínem čekají v příštím roce dva velké dopravní projekty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova krajského úřadu Středočeského kraje

Projekt s názvem II/191 Rožmitál pod Třemšínem – hr. kraje se zaměřuje na odstranění nevyhovujícího stavebně-technického stavu vozovky, zlepšení možnosti její údržby a na zvýšení bezpečnosti silničního provozu. „Silnice aktuálně není v dobrém stavu, vykazuje zejména síťové a příčné trhliny, vyjeté koleje, koroze krytu nebo deformace. Bude tedy nutné provést výměnu podkladních vrstev vozovky včetně místních sanací konstrukce silničního tělesa. Součástí bude též obnova odvodnění pozemní komunikace včetně návrhu vodorovného dopravního značení a případná rekonstrukce trubních propustků v trase,“ popsal hejtman s tím, že náročná rekonstrukce bude zahrnovat i opravu dvou přilehlých mostů i navazující lávky. Kraj za akci zaplatí dle odhadu 49 milionů korun.

Zdice na Berounsku se dočkají úpravy křižovatek. Díky projektu II/605 Zdice, okružní křižovatka a rozšíření MK č. 86c s úpravou křižovatky II/236 dojde ke zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti silničního provozu na komunikaci II/605 v prostoru stávající stykové křižovatky s místní komunikací směrem na obec Černín, která má sloužit k uvažovanému přesměrování dopravy na budoucí obchvat města Zdice.

„Rozhodli jsme se s městem uzavřít memorandum, jehož předmětem je finanční závazek města zajistit přípravu projektové dokumentace včetně získání pravomocného stavebního povolení a financování chodníků, zastávek, veřejného osvětlení či zelených pásů. Dále se město ve smlouvě zavazuje k zajištění pozemků pod stavbou,“ popsal hejtman.

Středočeský kraj zajistí zadávací řízení na zhotovitele stavby a stavební realizaci okružní křižovatky a zafinancuje stavební objekty, které jsou součástí pozemní komunikace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…