Studenti pořádají výstavu vědeckých fotografií

14.02.2017 18:36

Ve vstupní hale Národní technické knihovny vystaví studenti Vysoké školy chemicko-technologické v Praze výběr vědeckých snímků z chemických laboratoří. Výstavu s názvem Vzorek č. 13_0216 pořádá studentský spolek UNI ART. Studenti chtějí poukázat na estetickou stránku přírodních věd. Vernisáž k výstavě proběhne 15. února 2017 v 18:00.

Studenti pořádají výstavu vědeckých fotografií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vysoká škola chemicko-technologická

„Při sběru materiálů na tuto výstavu jsme se zaměřili na krásu samotných laboratorních výstupů jako na druhotnou vlastnost vědeckého materiálu, který v první řadě slouží vědci jako informace,“  říká k výstavě hlavní organizátorka a zároveň zakladatelka spolku Viktorie Čermochová. Snímky jsou posbírané z laboratoří napříč celou univerzitou a návštěvníkům nabídnou pohled na svět skrze objektivy mikroskopů.

UNI ART je studentský spolek Vysoké školy chemicko-technologické. Studenti jej založili začátkem minulého roku s cílem rozšířit kulturní a společenský život na škole. Organizují hudební a divadelní akce, pomáhají s umělecky zaměřenými projekty a snaží se co nejvíce zapojit studenty školy. Dlouhodobým cílem spolku je navíc propojovat vědecky vzdělané studenty se studenty uměleckých oborů z jiných vysokých škol a přispět tak k jejich vzájemnému obohacování.

Paralelně s výstavou budou k vidění i nejlepší snímky z fotosoutěže Svět (je) chemie, kterou každoročně pořádá VŠCHT pro studenty středních a vysokých škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…