Studenti z veteriny z Českých Budějovic opět uspěli v soutěžním klání

17.11.2014 20:34

Studenti oboru Veterinářství SOŠ veterinární, mechanizační a zahradnické a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky z Českých Budějovic se ve dnech 10. - 12. 11. 2014 účastnili mezinárodní soutěže „Cena ústředního ředitele Státní veterinární správy". Soutěž se konala v Praze v Lysolajích a studenti SOŠ obsadili první místo.

Studenti z veteriny z Českých Budějovic opět uspěli v soutěžním klání
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Soutěže se účastnilo 8 veterinárních škol, 6 bylo z České republiky a 2 ze Slovenska. Každou školu reprezentuje vždy jedno čtyřčlenné družstvo. To naše tvořili studenti 4. ročníků: Adéla Čurdová, Kateřina Hronková, Andrea Nesnídalová a Lukáš Pinc.

Práce soutěžících v několika soutěžních disciplínách hodnotila pětičlenná porota.

1. soutěžní disciplínou prvního dne byla prezentace na téma: „Město a škola, kde studuji." Studenti hovořili o tom, co je vedlo ke studiu veterinární problematiky, proč si právě tuto střední školu vybrali. Hovořili o svém studiu, výuce a praxích. Ve své prezentaci také představovali město, ve kterém se škola nachází.Samotnou prezentaci přednášel jeden student, druhý překládal do angličtiny.

2. disciplínou byl písemný test znalostí. Testu se účastnili všichni studenti. Test obsahoval otázky převážně z veterinární problematiky.

3. disciplína druhého dne byla soutěž v odborných dovednostech v laboratořích. Opět se účastnili všichni členové družstva, soutěžilo se v laboratořích mikrobiologie a odběru vzorků (na pitevně). Mezi úkoly patřilo např. stanovení kyselosti odstředěného sušeného mléka po obnovení, odběr tkáně a zhotovení preparátu pro histologické vyšetření či stanovení diagnózy podle fotografie patoanatomických změn.

4. soutěžní disciplínu představovala prezentace na téma: „Mé budoucí odborné zaměření a má ročníková práce." Studenti prezentovali své ročníkové projekty a hovořili také o svých představách dalšího studia.

V závěrečný den soutěže se konalo také vyhlášení výsledků celé soutěže a předání cen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…