Studie porovná náklady na železniční a silniční dopravu v Pardubickém kraji

25.06.2015 10:38

Na jednání Rady Pardubického kraje byly schváleny zadávací podmínky veřejné zakázky malého rozsahu Porovnání nákladů na veřejnou silniční a železniční dopravu v Pardubickém kraji. Radní zároveň jmenovali odbornou komisi, která vybere zhotovitele studie v předpokládané hodnotě jednoho milionu korun.

Studie porovná náklady na železniční a silniční dopravu v Pardubickém kraji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Autobusové nádraží, ilustrační foto

„Studie řeší porovnání nákladů ve veřejné silniční a železniční dopravě na území Pardubického kraje. Jejím cílem je nalézt, přiřadit a finančně vyčíslit veškeré náklady na silniční síť v Pardubickém kraji a provést porovnání těchto nákladů s náklady na železniční síť, které jsou obecně známé,“ uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Vlastní studie by měla obsahovat definování finančních prostředků za rok 2014, kterými Pardubický kraj zajišťuje silniční dopravní obslužnost, kvantifikaci těchto finančních prostředků, výpočet nákladů na jeden autobusový kilometr pro zajištění dopravní obslužnosti silniční dopravou a porovnání skutečné finanční zátěže kraje na zajištění dopravní obsluhy železniční a silniční dopravou. „Výstupem studie by měla být analýza reálných nákladů, které kraj vynakládá na zajištění dopravní obslužnosti silniční a železniční dopravou. Jsme první institucí, která má v plánu komplexní studii externích nákladů na silniční autobusovou dopravu vypracovat, jelikož do současné doby není nikdo schopen přesně tyto náklady započítat. Řadí se mezi ně například výjezdy složek IZS, znečištění ovzduší či opravy autobusových zastávek a další,“ upřesnil náměstek hejtmana zodpovědný za oblast dopravy Jaromír Dušek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…