Šumava bude více sloužit tělesně postiženým

20.08.2013 17:18

Ředitel Správy Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava Jiří Mánek a předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR Václav Krása zde podepíší průlomové memorandum o vzájemné spolupráci. Díky této spolupráci se Šumava ještě více otevře osobám se zdravotním postižením. O konkrétních projektech a akcích, které Správa šumavského parku pro osoby se zdravotním postižením připraví, budeme novináře informovat přímo na tiskové konferenci, která bude následovat po podpisu memoranda.

Šumava bude více sloužit tělesně postiženým
Foto: red
Popisek: Bývalý ředitel Správy NP a CHKO Šumava Jiří Mánek

„Správa šumavského národního parku se chce zařadit mezi organizace, které si uvědomují zvýšenou odpovědnost za odstraňování bariér bránících občanům se zdravotním postižením v plnohodnotném využití okolního prostředí a přírody,“ uvádí Jiří Mánek, ředitel Správy NP a CHKO Šumava, který se tomuto tématu věnuje již od roku 2008 a sám v minulosti pro Ministerstvo životního prostředí ČR sepsal studii, která se týkala možností a vylepšení podmínek pro zdravotně postižené ve všech čtyřech národních parcích ČR na podkladě zkušeností z mnoha národích parků světa.

Informační středisko ve Svinné Ladě je nově zrekonstruované informační středisko s bezbariérovým vstupem. Jehož součástí jsou texty pro nevidomé v Braillově písmu, hmatový model rosnatky okrouhlolisté. Z informačního střediska vede bezbariérová trasa na nedalekou Chalupskou slať.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…