Svaz průmyslu: Podnikatelská mise míří o víkendu do Izraele

21.05.2016 14:14

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) ve spolupráci s Česko-izraelskou smíšenou obchodní komorou organizuje o víkendu 21. - 22. května 2016 další podnikatelskou misi, která doprovodí předsedu vlády Bohuslava Sobotku a ministry průmyslu a obchodu, zdravotnictví, školství, místního rozvoje a životního prostředí. V neděli se premiér spolu s ministry zúčastní v Jeruzalémě česko-izraelské mezivládní konzultace. Podnikatelskou misi vede viceprezident SP ČR Stanislav Kázecký.

Svaz průmyslu: Podnikatelská mise míří o víkendu do Izraele
Foto: spcr.cz
Popisek: Svaz průmyslu ČR, SP ČR

O izraelský trh je mezi firmami značný zájem, mise se zúčastní zástupci třiceti podniků zaměřených zejména na dopravní strojírenství, letecký průmysl, nanotechnologie, ICT, kybernetickou bezpečnost a inovativní řešení. Jedná se například o Škoda Transportation, IBM nebo společnost Meopta.

V Jeruzalémě se podnikatelská delegace zúčastní Česko-izraelského obchodního fóra, kde se svým projevem vystoupí viceprezident SP ČR Stanislav Kázecký. Obchodního fóra se zúčastní rovněž izraelský premiér Benjamin Netanjahu, premiér Bohuslav Sobotka a ministr průmyslu Jan Mládek. Na programu jsou také B2B jednání s izraelskými partnery a návštěva softwarové společnosti Mobileye v Har Hotzvim.

„Podnikatelskou misí do Izraele chceme prohloubit ekonomické vztahy, investice a podpořit obchod. Izraelský trh má pro nás obrovský potenciál a vzájemné obchodní příležitosti musíme dostatečně využít,“ uvedl viceprezident Stanislav Kázecký. „Chtěli bychom navázat intenzivnější spolupráci zejména v obranném průmyslu,  automobilovém průmyslu, energetice, strojírenství, ochraně životního prostředí a ve vodním hospodářství, ale i ve farmacii, zdravotnictví, lázeňství a hotelnictví. V neposlední řadě jde o oblast ICT, kde si Izrael drží světově první místo. V těchto i dalších odvětvích průmyslu jsou naše firmy úspěšné a konkurenceschopné a mají co nabídnout,“ dodal.

SP ČR uskutečnil do Izraele už celkem tři podnikatelské mise, naposledy v roce 2013 jako doprovod prezidenta republika Miloše Zemana.

Mimo Evropskou unii patří Izrael mezi nejdůležitější trhy, kam firmy z České republiky vyváží, nejvíce z oblasti strojírenství, dopravního či chemického průmyslu. Obrat vzájemného obchodu činil v minulém roce 933 milionů dolarů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…