Světlý ležák Pardál Echt získal zlatou medaili v soutěži Monde Selection

24.06.2016 11:19

Světlý ležák Pardál Echt získal zlatou medaili v 55. ročníku soutěže Monde Selection. Monde Selection patří mezi nejprestižnější a největší mezinárodní soutěže pro hodnocení kvality. Letos bylo v sedmi kategoriích přihlášeno celkem 2 938 produktů z 82 států všech kontinentů. V kategorii piva bylo hodnoceno 294 vzorků piva z 90 pivovarů v 58 zemích.

Světlý ležák Pardál Echt získal zlatou medaili v soutěži Monde Selection
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

„Pardál Echt získal v Monde Selection již druhou zlatou medaili a to je dobrá zpráva především pro jeho konzumenty. Ocenění má velkou váhu, neboť vzorky posuzovali belgičtí odborníci, z nichž řada patří mezi světově uznávané experty v oboru pivovarnictví,“ říká Ing. Adam Brož, Ph.D., MBA, sládek Budějovického Budvaru.

Dlouhodobě udržovanou kvalitu ležáku Pardál Echt potvrdily i další tři cenné kovy z mezinárodních soutěží: v roce 2010 zlato v Monde Selection, v roce 2014 bronzová medaile na americkém World Beer Cupu a v roce 2015 bronzová medaile na německé European Beer Star. Prodej ležáku Pardál Echt se loni zvýšil o 28%.

O Monde Selection

Světové hodnocení kvality organizuje belgický International Quality Institute (www.monde-selection.com/en/). Institut je nezávislou organizací a cílem jeho činnosti je objektivní a profesionální posuzování kvality výrobků. Udělené medaile slouží spotřebitelům jako garance celkové kvality produktů. U piva se hodnocení skládá z odborného posouzení senzorických vlastností, laboratorních rozborů, mikrobiologických testů a také kvality obalů. Hodnoceno bylo například dvacet tzv. organoleptických parametrů. Degustace piva prováděla komise složená z nejlepších belgických odborníků - expertů z pivovarnického průmyslu, vysokoškolských profesorů a profesionálních degustátorů. Řada členů komise pracuje v belgickém Institut Meurice, který je světově uznávanou odbornou organizací v oboru pivovarnictví a kvasné technologie.

O světlém ležáku Pardál Echt

Pardál Echt byl na trh uveden v roce 2009. Stovky českých pivařů, které stály u jeho zrodu, mu do vínku přidaly chlapáckou sílu a důraz. Vyznačuje se plnou chutí, výraznou hořkostí a příjemnou chmelovou vůní.  

Základní parametry piva Pardál Echt:

  • stupňovitost: 11,3%
  • hořkost: vyšší (33 MJH)
  • barva: sytá jantarová (15 EBC)
  • říz: střední – 4,9 g CO2 / litr - zaručuje vysokou pitelnost
  • kvalitní suroviny: 3 druhy moravského sladu, chmel z Žatecké oblasti (neobsahuje chmelové extrakty), voda z artéských studní
  • obsah alkoholu: 4,5% obj.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…