THMP: Vánoční strom na Staroměstském náměstí už svítí

28.11.2020 9:44

V pátečních večerních hodinách proběhla na Staroměstském náměstí technická zkouška svícení vánočního stromu za účasti primátora MHMP Zdeňka Hřiba, předsedy Spojených sil pro Prahu Jiřího Pospíšila, radních Hany Třeštíkové a Jana Chabra a předsedy Technologií hlavního města Prahy (THMP) Tomáše Jílka.

THMP: Vánoční strom na Staroměstském náměstí už svítí
Foto: thmp.cz
Popisek: Technologie hlavního města Prahy - logo

Přestože původně bylo v plánu, že se strom rozsvítí až v průběhu prvního adventního víkendu, po úspěšné zkoušce se představitelé města na místě dohodli, že už strom svítit nechají.

Z důvodu vládních opatření, která nepovolují hromadné akce a shlukování osob, letos hlavní město neplánuje klasické slavnostní rozsvícení vánočního stromu s doprovodným programem. Proto z včerejšího rozsvícení vznikl videozáznam, který v neděli Magistrát HMP i městská společnost THMP zveřejní na svých sociálních sítích.

Sedmnáct a půl metru vysoký vánoční smrk pochází z Kamenného Přívozu. Jeho kácení, převoz i zdobení letos poprvé zajišťovala městská společnost THMP. O finální podobě stromu tento rok rozhodli lidé při hlasování na sociálních sítích. Je ozdobený šesti kilometry vánočních řetězů, čtyřiceti hvězdami a více než tři sta vánočními koulemi v národních barvách trikolóry. Špice na vrcholu má výšku tří metrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…