TSK žádá téměř 687 milionů korun od státu na projekty pro rok 2016

19.06.2015 18:49

Celkem 686,7 milionů korun žádá Technická správa komunikací (TSK) od Státního fondu dopravního infrastruktury (SFDI) na realizaci projektů v roce 2016. Z této částky již bylo celkem 159 milionů korun garantováno pro potřeby pravidelné údržby a opravu Nuselského mostu. Prostředky budou TSK poskytnuty prostřednictvím rozpočtu Hlavního města Prahy.

TSK žádá téměř 687 milionů korun od státu na projekty pro rok 2016
Foto: tsk-praha.cz
Popisek: Technická správa komunikací

„Jedná se o finanční prostředky na projekty, které jsou projekčně připravené a ve stavu rozestavěnosti, to znamená i s podepsanými smluvními závazky. Ve všech případech jde o akce, které jsou vzhledem ke špatnému technickému stavu a důležitosti pražské i tranzitní dopravy prioritní,“ uvedl náměstek pražské primátorky a radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).

Finanční prostředky, o které TSK žádá, poslouží například na opravy a údržbu silnic I. třídy, sanaci Nuselského mostu, stavební úpravy Jižní i Štěrboholské spojky, výstavbu protihlukových bariér v ulicích Cínovecká a 5. května a další akce.

„Pevně věřím, že obdržíme finanční prostředky v požadované výši. Ve všech uvedených případech se totiž jedná o investice, které nemůže táhnout ze svého rozpočtu Praha sama a měl by se na nich prostřednictví SFDI podílet i stát,“ vysvětlil Dolínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…