Technologická agentura: Hodnocení efektivity investic v regulovaných sektorech energetiky

21.04.2018 22:16

Dne 4. května 2018 od 13 hodin se v sídle Technologické agentury ČR (Evropská 1692/37, Praha 6) bude konat setkání s dodavateli a zástupci resortu ERÚ k projektu TIRXERU801 - Hodnocení efektivity investic v regulovaných sektorech energetiky v České republice. Setkání je určeno především potenciálním dodavatelům, jako možným řešitelům tohoto projektu, který bude řešen v Programu BETA2 a to formou dodávky služby aplikovaného výzkumu, vývoje či inovace, hrazeného formou 100% podpory uznatelných nákladů projektu.

Technologická agentura: Hodnocení efektivity investic v regulovaných sektorech energetiky
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Cílem projektu (prostřednictvím jeho výstupů) je Výzkum v oblasti regulace elektroenergetiky, plynárenství a teplárenství a navazující vývoj metodiky regulace pro všechny regulované sektory v těchto oblastech. Výsledkem výzkumu tedy budou jednotlivé metodiky regulace pro sektory: přenos elektřiny, distribuce elektřiny, přeprava plynu, distribuce plynu a teplárenství. Nedílnou součástí jednotlivých metodik regulace bude metodika hodnocení efektivity investic vytvořená s ohledem na ekonomické ukazatele a s důrazem na měřitelnost a prokazatelnost.

Z pohledu resortu je nejdůležitější certifikovaná metodika hodnocení efektivity investic - v současnosti v České republice takovéto metodiky pro jednotlivé energetické sektory nejsou zpracovány.

Bližší informace zašleme registrovaným zájemcům v podobě indikativního projektového rámce.

Předmětem konzultace je: diskuse nad vhodným nastavením projektu, nalezení možných limitů řešení a ověření realizovatelnosti (např. výše způsobilých nákladů), zjištění možné diskriminace či nerovnosti pro zadávací řízení. Tyto parametry mohou přítomní dodavatelé a zástupci resortů aktivními dotazy a diskusí ovlivnit na místě.

Vstup je bezplatný po registraci ZDE

Registrovaným dodavatelům budou zaslány bližší informace formou indikativního projektového rámce nejpozději 3 dny před konáním této konzultace.

Po proběhlé konzultaci bude na tomto odkazu také zveřejněn zápis.

Podle zákona o zadávání veřejných zakázek, je zadavatel oprávněn vést konzultace s odborníky či dodavateli s cílem připravit zadávací podmínky a informovat dodavatele o svých záměrech a požadavcích, což činí touto formou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…