Terezínské tryzny se účastnila také ministryně obrany Karla Šlechtová

21.05.2018 9:49

Představitelé státu, diplomaté, zástupci veteránských organizací i veřejnost dnes v Terezíně uctili památku obětí nacistické perzekuce. Za resort obrany položili věnec na Národním hřbitově před terezínskou Malou pevností ministryně obrany Karla Šlechtová a ředitel Sekce podpory MO generálmajor Jaromír Zůna.

Terezínské tryzny se účastnila také ministryně obrany Karla Šlechtová
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pomníky před Malou pevností v Terezíně

Tryzny se na Národním hřbitově před terezínskou Malou pevností zúčastnili kromě jiných předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Radek Vondráček, předseda Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský, předseda Nejvyššího soudu ČR Pavel Šámal, 1.místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Miluše Horská a řada členů vlády. Nechyběli zástupci České obce sokolské a veteránských organizací. Památce obětí se poklonily i desítky diplomatů ze zastupitelských úřadů akreditovaných v České republice.

Cílem Terezínská tryzny je uctít památku obětí represivních zařízení v době nacistické okupace v Terezíně a jeho okolí – terezínského ghetta, policejní věznice pražského gestapa v Malé pevnosti a koncentračního tábora v Litoměřicích. Každoročně ji organizuje Ústřední výbor Českého svazu bojovníků za svobodu spolu s Památníkem Terezín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…