Tipy na výlety přináší publikace i nová aplikace DPP!

18.08.2014 15:49

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) nabízí v prodeji oblíbenou knihu plnou tipů na výlety v dostupnosti pražské MHD, a to „110 výletů s Dopravním podnikem hlavního města Prahy“ či pro anglicky mluvící zájemce „33 PRAGUE TRIPS by public transport“. DPP také aktualizoval svou aplikaci „Pražské výlety“ pro chytré telefony, kterou si nyní kromě platformy iOS můžete pořídit také na zařízeních se systémem Android.

Tipy na výlety přináší publikace i nová aplikace DPP!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Za dobrodružstvím nemusíte jezdit daleko, Praha nabízí mnoho míst, kam vyrazit ve volném čase. Pokud je libo trochu sportu, či se chcete v horkých dnech zchladit u vody nebo vás láká poznávat Prahu, stačí si jen vybrat místo, kam se chcete podívat a kniha či aplikace od DPP vás tam snadno dovedou.  

„Kniha s tipy na výlety po Praze usnadní plánování vašeho volného času. Do konce léta nás doufám čeká ještě mnoho krásných slunečných dnů a byla by škoda zůstávat doma a nevyrazit za dobrodružstvím. Kromě knihy mohou zájemci o výlety po Praze využít také mobilní aplikaci, kde rovněž naleznou zajímavé tipy na cesty. Oba tito pomocníci jsou přehlednými průvodci s mapami, popisky všech míst, která stojí za to navštívit,“ uvedla Jana Šmejcká, vedoucí odboru Marketing a komunikace.

 

Nabídka publikací a aplikací DPP

110 výletů s Dopravním podnikem hlavního města Prahy (150 Kč)

Již 3. vydání oblíbené publikace. Vydejte se objevovat neznámá místa hlavního města. Každý výlet obsahuje mapu, dopravní spojení a GPS souřadnice.

33 PRAGUE TRIPS by public transport (20 Kč)

Poznejte ta nejzajímavější místa hlavního města s jedinečnou publikací 33 PRAGUE TRIPS by public transport. Kniha v anglickém jazyce vás provede nejen centrem, ale ukáže vám i pozoruhodné přírodní a architektonické skvosty v okolí.

Aplikace Pražské výlety

Aplikace nabízí každému návštěvníkovi, ale i stálým obyvatelům Prahy obsáhlou databázi 40 zajímavých výletů, jejíž součástí je vždy podrobný popis trasy s jednotlivými památkami a náročností. Pro snadnou orientaci při vašich toulkách je u každého výletu k dispozici fotogalerie, možnost zobrazit si trasu včetně vaší polohy v mapě nebo vyhledat aktuální spojení MHD. Pražské výlety obsahují rozhraní v češtině a angličtině. Funkční jsou jak pro online tak i offline použití, což je vhodné především na cestách, kdy nechcete platit za internetové připojení ze zahraničí.

 

Odkazy pro stažení (dle užívané platformy)

Cena

Pražské výlety
(demoverze)

Android

iOS 5+

Bezplatná

Pražské výlety

Android

iOS 5+

120 Kč/4.49 Eur

 

DPP také přináší všem obyvatelům i návštěvníkům Prahy výběr několika letních tipů, kam se prostřednictvím MHD vydat do přírody, za kulturou, sportem nebo zábavou.

Sportem ku zdraví

Nejlepší dráha na inline bruslení je v Praze na Ladronce. Nabízí čtyři kilometry hladké jízdy a sjíždí se zde bruslaři z celé Prahy. Po projížďce si můžete odpočinout na upraveném trávníku v parku. Nejblíže k parku zajíždí autobus linky č. 191 k zastávce U Ladronky. Dojít k dráze můžete také ze zastávky Vypich, kam jezdí tramvajové linky č. 22 a 25 a autobusové linky č. 174, 180 a 191.

Osvěžení u vody

Kdo by se rád vykoupal v řece Vltavě, nebo se u ní jen natáhnul na deku, areál Žluté lázně je přímo pro něj. Kromě řeky se zde můžete zchladit pod sprchou poté, co si zahrajete například plážový volejbal nebo pétanque. K dispozici jsou další aktivity, a popíjet zde můžete hned u několika barů. Žluté lázně se rozkládají na břehu řeky v Podolí poblíž zastávky Dvorce, kam jezdí tramvaje č. 3, 17 a také autobusy č. 118 a 124.

Kulturní zážitky

V rámci akce Pražské filmové léto můžete zhlédnout desítky filmů za cenu 40 Kč. Stačí si vybrat film, který chcete vidět a během prázdnin dojet do kina Světozor, které je hned u stanice metra Můstek či u tramvajové zastávky Václavské náměstí, kam jezdí tramvajové linky č. 3, 9, 14 a 24. V srpnu platí akce také v kině Aero na Žižkově, poblíž zastávky Ohrada (tramvaje č. 1 a 9), případně i autobusy č. 133, 136 a 207, resp. poblíž zastávky Biskupcova (tramvaje č. 9, 10 a 16).

 

Pražský hrad je snad nejznámější pražskou památkou, kam se každý rád vrací. Můžete zde nasávat historickou atmosféru na místech jako katedrála sv. Víta, Zlatá ulička, Rožmberský palác, či se jen procházet po místních krásných zahradách. Pokud vám nevadí výšlap k Hradu po Starých zámeckých schodech, stačí dojet do stanice metra A Malostranská nebo na stejnojmennou zastávku tramvajových linek č. 5, 18, 12 a 22. Abyste se náročným schodům vyhnuli, jeďte do zastávky Pražský hrad tramvají č. 22.

Příroda v hlavním městě

Rozmanitá příroda vás čeká v Průhonickém parku, kam jedou ze stanice metra Opatov autobusy č. 363, 385 do zastávky Průhonice. Krásná příroda se zde rozkládá kolem Průhonického zámku a při procházce narazíte na různé druhy dřevin a květin, budete přecházet po dřevěných mostech přes rybníky a potoky a odpočinout si můžete na velkém množství upravených laviček.

 

Projděte se údolím Šáreckého potoka, vyjděte na vyhlídku na jeho prudkých skalnatých svazích nebo se v horkých letních dnech osvěžte na jednom z místních koupališť. Šárecké údolí je skvělým místem pro výlety nejen s dětmi se skvělou dopravní dostupností. Ze stanice metra A Dejvická jezdí tramvaje č. 20 a 26 a autobusy č. 119 a 218 do zastávky Divoká Šárka, z oblasti západní části města a od stanice metra B Nové Butovice, resp. Luka a Stodůlky lze použít i linky č. 179 a 225, projít si ho můžete ale i z druhé strany – ze zastávky Žežulka, kam se dostanete od metra Dejvická autobusem č. 116.

Vyhlídky na Prahu

Na vrcholu parku Petřín se nachází malá Eiffelova věž – Petřínská rozhledna. Z výšky 378 m. n. m. se vám naskytne výhled doslova na celou Prahu. Pro tento krásný zážitek si dojeďte na zastávku Újezd, a to kteroukoli z tramvají linek č. 9, 12, 20 a 22 a pak buď pokračujte pěšky do kopce směrem k rozhledně příjemným parkem, nebo zvolte cestu lanovkou, díky které se vyhnete výšlapu. Ta jezdí každou čtvrt hodinu a platí zde klasické jízdenky MHD.

Letní piknik s výhledem takřka na celou Prahu nabízí Dívčí hrady. Až vás výhledy na Prahu omrzí, můžete se vydat na hradiště Děvín, na kterém podle pověsti měla během dívčí války sídlo Šárčina družina, a sestoupit třeba až dolů do Prokopského údolí. Na Dívčí hrady se nejlépe dostanete autobusem č. 231 ze zastávky Na Knížecí. Pokud se raději přepravujete po kolejích, můžete se sem vypravit vlakem – do zastávky Žvahov jezdí ze Smíchovského nádraží a po cestě si užijete cestu přes dva viadukty v Hlubočepích.

Cesta za poznáním

Zoologická zahrada v pražské Troji vás seznámí s téměř 700 druhy zvířat. Dostanete se sem nejlépe autobusem vyjíždějícím ze stanice metra Nádraží Holešovice, a to na konečnou zastávku linkou č. 112, která byla na prázdniny posílena, nebo speciálním Zoobusem. Z oblasti Bohnic pak můžete použít přímého spojení linkou č. 236. Pokud si chcete udělat výlet ještě dobrodružnější, dopravte se do ZOO parníkem. Nalodíte se na Rašínově nábřeží nebo u Čechova mostu a za hodinu jste na místě.

Botanická zahrada hlavního města Prahy není pouze pro velké milovníky květin, ale také pro ty, co se jen rádi prochází v příjemném prostředí. Vydejte se autobusem č. 112 od stanice metra Nádraží Holešovice nebo č. 102 a 144 z Kobylis na trase C, dojeďte na konečnou zastávku Zoologická zahrada/Botanická zahrada a pak za pár minut pěší chůzí dojdete do Zahrady. Z oblasti Bohnic pak můžete použít přímého spojení linkou č. 236. Nezapomeňte zde navštívit také tropický skleník Fata Morgana, který je kousek od venkovních expozic.

Národní technické muzeum prošlo v minulých letech rozsáhlou rekonstrukcí. Nyní nabízí návštěvníkům k prohlédnutí 14 stálých expozic, které vás seznámí s historickými dopravními prostředky, astronomií, nejrůznějšími měřiči času a nahlédnout můžete i do televizního studia či fotografického ateliéru. K muzeu na zastávku Letenské náměstí vás doveze tramvaj č. 1, 8, 25 a 26 ze stanice Hradčanská (linka A) nebo Vltavská (linka C) linka č. 1 a 25.

Seznamte se s nutriemi v Rokytce – autobusem č. 109, 177, 183 nebo 195 jeďte do Hrdlořez do zastávky Pod Táborem a jděte po proudu Rokytky, během několika minut se budete moci seznámit se skupinou nutrií, které obývají její břehy. Pokračovat potom můžete podél říčky dál, až ke Kejřovu mlýnu, odkud jezdí tramvaj ke stanici metra B – Hloubětín.

Po rekonstrukci je opět otevřené Muzeum MHD ve vozovně Střešovice. Obdivovat zde můžete historické vozy tramvají a autobusů i historické uniformy řidičů a revizorů. Dostanete se sem tramvají č. 1, 18 a 25 nebo autobusem č. 174 od metra A – Hradčanská či autobusem č. 180 od metra A – Dejvická.

Dozvědět se něco více o vesmíru, ale také rozhlédnout se po Čechách můžete ve hvězdárně Ďáblice. Kromě zajímavých přednášek a pozorování oblohy, které je možné i ve dne, můžete využít výjimečné polohy hvězdárny na skalnatém výběžku kopce Ládví a z jejího těsného sousedství se za dobré viditelnosti podívat na Krušné či Jizerské hory a Krkonoše. Dostanete se k ní buď procházkou přes Ďáblický háj z konečné tramvají č. 3 ve Vozovně Kobylisy, nebo z druhé strany od zastávky autobusů č. 103, 345 a 368 Květnová, kam jezdí od stanice metra C – Ládví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…