Tmavý ležák CZECHVAR z Budějovického Budvaru získal bronzovou medaili

09.07.2015 15:11

Tmavý ležák z pivovaru Budějovický Budvar, který se do USA a některých dalších zemí vyváží pod značkou CZECHVAR, uspěl ve významné pivní soutěži „2015 U.S. Open Beer Championship“ a získal bronzovou medaili. V letošním sedmém ročníku soutěže bylo hodnoceno přes 4000 vzorků piva a cideru v 85 pivních stylech, které přihlásily pivovary z 12 zemí, včetně Belgie, Německa a Británie.

Tmavý ležák CZECHVAR z Budějovického Budvaru získal bronzovou medaili
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

V porotě zasedli odborníci z USA, Kanady a Anglie. Více informací o soutěži najdete zde.

„Tmavý Czechvar vyvážíme do USA teprve od roku 2012 a věříme, že i díky medaili z této soutěže zájem o náš tmavý ležák v severní Americe dále poroste,“ říká Petr Samec, PR manažer Budějovického Budvaru. Distributorem značky CZECHVAR na území USA je od roku 2012 společnost United States Beverage (dále jen USB). Je to společnost zaměřená na import a marketing super-prémiových a tzv. „craft beer“ značek do USA. V roce 2014 zvýšila USB prodej značky CZECHVAR v USA meziročně o 19%. Do USA se aktuálně vyváží světlý ležák CZECHVAR v lahvích i sudech, tmavý ležák v lahvích a nevratných sudech KEY-KEG a také sezónní specialita – tmavý ležák s višní B:CHERRY.

Značka CZECHVAR byla vytvořena pro trh v severní Americe v roce 2000, neboť na území severně od Panamy nesmí Budějovický Budvar na základě známkoprávní smlouvy z roku 1939 používat své tradiční ochranné známky „Budweiser Budvar“, „Budweiser“, „Budweis“ nebo „Bud“. I proto je na etiketách piva CZECHVAR místo jména výrobce uvedena jen zkratka „B.B.N.P.“, složená z počátečních písmen plného názvu pivovaru (Budějovický Budvar, národní podnik).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…