Transformace sociálních služeb v kraji je úspěšná, přesvědčil se hejtman

27.08.2015 18:30

V rámci pravidelných cest do regionu zavítal hejtman Pardubického kraje Martin Netolický v doprovodu radního pro sociální oblast Pavla Šotoly do dvou zařízení sociálních služeb zřizovaných krajem. Nejdříve v doprovodu starosty obce Předhradí navštívili Domov na hradě Rychmburk a poté navštívili také budovy Domova sociálních služeb ve Slatiňanech.

Transformace sociálních služeb v kraji je úspěšná, přesvědčil se hejtman
Foto: Pardubický kraj
Popisek: V rámci pravidelných cest do regionu zavítal hejtman Pardubického kraje Martin Netolický do dvou zařízení sociálních služeb zřizovaných krajem

„Jedná se o jediný hrad v republice, ve kterém je poskytována sociální služba. Osobně jsem zde byl poprvé, což je důkazem toho, že oblast sociálních věcí funguje bez jakýchkoliv problémů, což je velká zásluha především pana radního Šotoly, ale také celého odboru,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který měl možnost vidět klienty domova při práci. „Zaujala mne například technika malby horkým voskem zvaná enkaustika, díky které klienti tvoří velmi zajímavé a nápadité obrazy.“ dodal hejtman Netolický. Ten zároveň přislíbil účast na divadelním představení sboru Markéta, který pro letošní rok nastudoval známou pohádku Mrazík.

Hejtman se zajímal především o ukončenou rekonstrukci vnitřních prostor po zřícení části omítky v roce 2011. „V té době byla kapacita domova přes 60 lůžek, zatímco dnes jsme na necelých 40 místech,“ uvedl radní pro sociální věci a neziskový sektor Pavel Šotola, který dodal, že obec Předhradí vnímá obyvatele domova jako svou nedílnou součást a nevyskytují se zde žádné problémy v soužití.

Klienti i personál si transformaci pochvalují

Spokojenost klientů po přesunu do komunitního bydlení je jedním z hlavních výstupů setkání s ředitelem Domova sociálních služeb ve Slatiňanech Miroslavem Kubínem. Ten oba radní seznámil jak s areálem hlavní budovy, tak i přilehlých budov, které někteří klienti v rámci transformace sociálních služeb v Pardubickém kraji před nedávnem opustili a nastěhovali se do jednopodlažních domků v okolí Slatiňan a Chrudimi. „Při pouhém laickém porovnání klasických ústavních prostor a nových bytových jednotek je jasné, že jsme učinili velký krok kupředu, který jistě oceňují jak obyvatelé domova, tak jejich pečovatelé,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…