Turistický spolek Lipenska: Lipenská „íčka“ se otevírají, bez roušek vstup zakázán

30.04.2020 7:34

Na Lipensku, v jedné z nejnavštěvovanějších turistických destinací u nás, se postupně otevírají všechna zdejší informační střediska. Tamní zaměstnanci budou připraveni podávat důležité informace týkající se zdejší jedinečné přírody i turistických atrakcí připravených na letní sezónu.

Turistický spolek Lipenska: Lipenská „íčka“ se otevírají, bez roušek vstup zakázán
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

Informační středisko v Horní Plané funguje od minulého týdne. Během následujících dní se v regionu otevřou i ostatní „íčka“. Všude platí přísná hygienická pravidla, které s ohledem na koronavirus musí dodržovat příchozí návštěvníci i zaměstnanci.

„Otevřená je Stezka korunami stromů a Království lesa, lidé mohou vyrazit na Vítkův hrádek, na prodloužený víkend se rozjedou i všechny přívozy přes Lipno. Stejně tak bude od Stožce po Rožmberk otevřená řada restauračních okýnek pro výdej stravy i pití s sebou. Za daných podmínek je to maximum, které můžeme nabídnout, ale i tak je evidentní, že lidé k nám už jezdí a obavy opadají. Samozřejmě jsme všichni maximálně obezřetní, bedlivě sledujeme situaci a chceme věřit, že nepřijde žádná druhá vlna koronaviru,“ shrnuje Jiří Mánek, předseda Turistického spolku Lipenska, který se stará o rozvoj cestovního ruchu od Stožce po Rožmberk.

Informační středisko ve Vyšším Brodě se otevírá v pondělí 4. května. „Jsme připraveni. U vchodu bude pro příchozí připravená dezinfekce pro ošetření rukou, bez toho k nám návštěvník nevstoupí. Turisté musí mít samozřejmě na ústech roušku, stejně jako my za pultem. Budeme mít i jednorázové rukavcice. Uvažujeme o bezpečnostním plexisklu, které by zároveň chránilo hosty i personál. Od pondělí jsme v plném provozu i přes následující víkendy, jako v každé jiné sezóně," uvádí pracovnice íčka Dita Kaiserová.

V Horní Plané otevřeli info centrum již v pondělí 27.4. O nadcházejícím prodlouženém víkendu sem zamíří mnohonásobně více lidí. „Návštěvník, ale u nás nesmí používat veřejný internet ani veřejné WC,“ uvedla zdejší vedoucí Lucie Roubínová. Od turistů zde chrání zaměstnance plexisklo.

 V pátek 1.5. se otevírá informační středisko v Lipně nad Vltavou. "Naše infocentrum je největší na Lipensku, vejde se k nám více než 10 osob a proto musíme být maximálně obezřetní a dbát na rozestupy," uvedla vedoucí infocentra řekla Petra Stenardová.

V pátek otevřou také v Nové Peci. Podle zdejší zaměstnankyně Andrey Laškové, zde otevřít už prostě museli. „V Peci i okolí je velké množství turistů, otevření je za současné situace nutností,“ řekla Lašková. Do zdejšího informačního střediska se ale nevejde více než 10 lidí, proto i zde platí běžná bezpečnostní pravidla.

V Rožmberku  nad Vltavou otevřou soukromé íčko v hotelu U Martina 25. května. Ve Frymburku zatím čekají na červen. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…