U rozhledny se předvedli dřevorubci VLS

26.04.2017 16:30

Zima, vítr, déšť i sníh vládli 22. dubna na vrcholu Bučiny, přesto se našlo bezmála padesát zvědavců, kteří si nenechali ujít akci Dřevosochání, kterou na Den země připravily VLS na Karlovarsku.

U rozhledny se předvedli dřevorubci VLS
Foto: VLS
Popisek: Dřevosochání na Bučině

Návštěvníci proudili k rozhledně v průběhu celého dne. „Šli jsme po sluchu, za zvukem motorových pil a těšili jsme se na vůni čerstvě řezaného dřeva. To, že nakonec bude i výhled a něco teplého do žaludku, jsme ani nečekali“ jásala zmrzlá maminka 9ti letého Adama, která nedopatřením sešla ze značené turistické trasy a nechtěně dorazila se synkem po vlastní ose. Další turisté už trefili na jistotu, našli cestu až ze Žlutic, či Sokolova. "Pilám trochu rozumíme, tak nás zajímalo, co tady vzniká a když se to dá spojit s návštěvou rozhledny, tím lépe," dodal další návštěvník.

Zaměstnanci Lesní správy Dolní Lomnice se o všechny účastníky náležitě postarali. Oheň a misky horké polévky rozehřívali zkřehlé ruce všech aktérů i diváků. Sochalo se do pařezů jasanu a javoru. V nelehkých podmínkách zde během akce nakonec vznikly dvě sochy. Dětmi oceňovaný vodník, který jim rostl takříkajíc přímo před nosem a dospělými návštěvníky obdivovaná socha pramene.

„Bučinské sochy vznikají přímo v porostu z pařezů zanechaných po vytěžení stromů, kterým jsme obnovili výhled z rozhledny. Věřím, že nejen rozhledna, ale i sochy budou lákadlem pro návštěvníky „ vysvětlil ředitel divize Karlovy Vary, Milan Suk.

Pařezů k sochání zbývá kolem Bučiny stále dost a tak se jistě můžeme těšit na pokračování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…