ÚOHS: Nově povolené fúze v oblasti personalistiky, bankovnictví, stavebnictví a kovovýroby

11.10.2018 17:11

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil dalších pět spojení soutěžitelů. Všechna uvedená rozhodnutí Úřadu již nabyla právní moci.

ÚOHS: Nově povolené fúze v oblasti personalistiky, bankovnictví, stavebnictví a kovovýroby
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Na základě rozhodnutí vydaném ve standardním řízení získá společnost Gi International, S. r. L. možnost výlučně kontrolovat společnost Grafton Recruitment Europe Holdings Limited a jejím prostřednictvím společnost Grafton Recruitment, s. r. o. Ke spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti náborových služeb na dočasné a trvalé pracovní pozice.

Další rozhodnutí Úřadu byla vydána na základě zjednodušeného řízení.

V oblasti životního pojištění získává na základě povolené fúze společnost Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij, N. V., možnost vykonávat výlučnou kontrolu nad společností AEGON Pojišťovna, a. s.

Úřad dále povolil spojení společnosti Mubea International GmbH a společnosti FLAMM GmbH, nad níž získává společnost Mubea International možnost výlučné kontroly. Ke spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti výroby a prodeje výrobků vyráběných tvarováním, spojováním a obráběním kovů, a to pro automobilový průmysl, domácí spotřebiče, elektronický průmysl, letecký průmysl a pro oblast dopravních a železničních technologií.

Úřad rovněž vyhověl návrhu společností NOBIUM s. à r. l. a AVALLON MBO II B. V. a povolil jejich spojení se společností Stangl Technik Česko, spol. s r. o. Navrhovatelé tak získávají možnost vykonávat nepřímou společnou kontrolu nad společností Stangl Technik Česko. Ke spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti stavebnictví, respektive poskytování služeb v oblasti technického zabezpečení budov.

Společnost EC Financial Services, a. s., jež je součástí skupiny NATLAND Group, získala povolení Úřadu k nabytí kontroly nad částí soutěžitele, která je tvořena divizí spotřebitelských úvěrů společnosti JET Money, s. r. o. Ke spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti poskytování nebankovních spotřebitelských úvěrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…