ÚOHS: Pokuta obci Sviandov za loterijní vyhlášku je pravomocná

23.05.2021 21:01

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Mlsna rozhodl o rozkladu podaném obcí Sviadnov ve věci protisoutěžní regulace provozování sázkových her, loterií a jiných podobných her/hazardních her na území obce. Rozklad byl zamítnut, nicméně rozhodnutí prvního stupně bylo částečně změněno.

ÚOHS: Pokuta obci Sviandov za loterijní vyhlášku je pravomocná
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Obec Sviadnov uplatňovala na svém území obce regulaci umožňující provozování sázkových her, loterií a jiných podobných her/hazardních her pouze na vybraných adresních místech, aniž by výběr těchto adresních míst byl proveden na základě objektivních, nediskriminačních a předem známých kritérií. Od 2. ledna 2016 byla tato místa uvedena v příloze obecně závazné vyhlášky č. 3/2015, která byla s účinností od 1. ledna 2017 změněna obecně závaznou vyhláškou č. 1/2016.

Uvedené jednání bylo na území obce Sviadnov způsobilé narušit a v určitém období i narušilo bez objektivně ospravedlnitelných důvodů hospodářskou soutěž na trhu provozování sázkových her, loterií a jiných podobných her/hazardních her a na trhu provozování provozoven s tímto předmětem podnikání, a to zvýhodněním soutěžitelů, kteří mohli na povolených adresních místech nadále provozovat sázkové hry, loterie a jiné podobné hry/hazardní hry a provozovny k tomuto účelu.

Předseda Úřadu zkrátil dobu trvání přestupku vzhledem k tzv. trhání skutku okamžikem zahájení správního řízení. Tato úprava se následně promítla do určení výměry pokuty, která byla snížena na konečných 86 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR: Lesníci se připravují na kůrovce, první masivní rojení čekají v květnu

22:03 Lesy ČR: Lesníci se připravují na kůrovce, první masivní rojení čekají v květnu

Aktuální ochlazení zastavilo kůrovce probuzeného nezvykle teplým dubnovým počasím. Na první letošní …