ÚOHS: Úřad rozhodne o mýtném tendru dle rozsudku, přestože se domnívá, že zákon to neumožňuje

14.08.2019 14:14

Krajský soud v Brně svým rozsudkem z pátku 9. srpna 2019 označil procesní přerušení správního řízení ve věci přezkoumání postupu Ministerstva dopravy ČR v zadávacím řízení na systém elektronického mýtného za nečinnost a nařídil Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže do 30 dnů ve věci rozhodnout.

ÚOHS: Úřad rozhodne o mýtném tendru dle rozsudku, přestože se domnívá, že zákon to neumožňuje
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Úřad tedy nyní bude postupovat dle závěrů Krajského soudu v Brně, přestože lze pochybovat o smyslu takového rozhodování ve chvíli, kdy zadávací řízení již bylo ukončeno a případný nezákonný postup zadavatele nelze nápravným opatřením zhojit.

Zákon o zadávání veřejných zakázek jasně hovoří o nutnosti zastavit správní řízení, pokud zadavatel v jeho průběhu uzavřel smlouvu na plnění předmětu veřejné zakázky. Květnový rozsudek Krajského soudu v tomto ohledu zákonu neodpovídá. Úřad proto podal kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu, aby byl nesoulad mezi rozsudkem Krajského soudu v Brně a zákonem vyřešen vyšší instancí. Kasační stížnost bude ÚOHS podávat i proti nejnovějšímu rozsudku KS Brno o nečinnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…