ÚOHS: Zástupci úřadu jednali s novým vedením Svazu pekařů a cukrářů

28.02.2022 16:34 | Tisková zpráva

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže si je vědom důležitosti edukace vybraných skupin soutěžitelů v oblasti soutěžních pravidel, neboť vzdělávání jako takové se řadí mezi atributy podílející se na zkvalitnění soutěžního prostředí v České republice.

ÚOHS: Zástupci úřadu jednali s novým vedením Svazu pekařů a cukrářů
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

I proto je Úřad otevřen příležitostem a setkáním, jejichž prostřednictvím může soutěžitelům objasnit mantinely soutěžního práva a veřejné regulace v oblasti tržní síly a současně informovat o své působnosti v předmětných oblastech.

Úřad se i za tímto účelem setkal se zástupci Svazu pekařů a cukrářů. Předmětem jednání iniciovaného Svazem bylo zejména představit nové vedení Svazu (výkonným ředitelem Svazu se stal Ing. Bohumil Hlavatý a předsedou představenstva cechu Petr Křivka z Pekařství Velké Pavlovice), poskytnout Úřadu informace ohledně situace v pekárenském oboru a osvětlit Úřadem několik soutěžně-právních okruhů týkajících se hlavních zásad dodržování soutěžního práva u profesních spolků (zejména s ohledem na situaci s dramatickým růstem nákladů). Diskutován byl také obsah Směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2019/633 ze dne 17. dubna 2019, o nekalých obchodních praktikách mezi podniky v zemědělském a potravinovém řetězci, připomínky výrobců v pekárenském oboru ke stávajícímu zákonu o významné tržní síle a k nekalým praktikám obchodních řetězců. Probírány byly rovněž možnosti budoucí spolupráce Úřadu s novým vedením Svazu. Účastníci jednání se shodli, že pekárenský sektor se nachází v poměrně obtížné situaci, je tedy nezbytné o jednotlivých problémech otevřeně hovořit, sdílet informace a vzájemně si vysvětlovat jednotlivé postoje obou stran.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…