ÚOHS: Zástupci úřadu jednali s novým vedením Svazu pekařů a cukrářů

28.02.2022 16:34 | Tisková zpráva

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže si je vědom důležitosti edukace vybraných skupin soutěžitelů v oblasti soutěžních pravidel, neboť vzdělávání jako takové se řadí mezi atributy podílející se na zkvalitnění soutěžního prostředí v České republice.

ÚOHS: Zástupci úřadu jednali s novým vedením Svazu pekařů a cukrářů
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

I proto je Úřad otevřen příležitostem a setkáním, jejichž prostřednictvím může soutěžitelům objasnit mantinely soutěžního práva a veřejné regulace v oblasti tržní síly a současně informovat o své působnosti v předmětných oblastech.

Úřad se i za tímto účelem setkal se zástupci Svazu pekařů a cukrářů. Předmětem jednání iniciovaného Svazem bylo zejména představit nové vedení Svazu (výkonným ředitelem Svazu se stal Ing. Bohumil Hlavatý a předsedou představenstva cechu Petr Křivka z Pekařství Velké Pavlovice), poskytnout Úřadu informace ohledně situace v pekárenském oboru a osvětlit Úřadem několik soutěžně-právních okruhů týkajících se hlavních zásad dodržování soutěžního práva u profesních spolků (zejména s ohledem na situaci s dramatickým růstem nákladů). Diskutován byl také obsah Směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2019/633 ze dne 17. dubna 2019, o nekalých obchodních praktikách mezi podniky v zemědělském a potravinovém řetězci, připomínky výrobců v pekárenském oboru ke stávajícímu zákonu o významné tržní síle a k nekalým praktikám obchodních řetězců. Probírány byly rovněž možnosti budoucí spolupráce Úřadu s novým vedením Svazu. Účastníci jednání se shodli, že pekárenský sektor se nachází v poměrně obtížné situaci, je tedy nezbytné o jednotlivých problémech otevřeně hovořit, sdílet informace a vzájemně si vysvětlovat jednotlivé postoje obou stran.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústecký kraj obnovuje aktivní spolupráci v regionu srbského Banátu

7:02 Ústecký kraj obnovuje aktivní spolupráci v regionu srbského Banátu

Ústecký kraj v uplynulých deseti letech úzce spolupracoval s regionem srbského Banátu. V letošním ro…