ÚOHS zahajuje sektorové šetření, aby prověřil účinky novely zákona o významné tržní síle

19.05.2016 10:52

Na půdě Ministerstva zemědělství České republiky se ve čtvrtek 12. května 2016 uskutečnil seminář o novele zákona o významné tržní síle, která pod číslem 50/2016 Sb. nabyla účinnosti od 6.3.2016. Seminář pořádalo ministerstvo společně s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže.

ÚOHS zahajuje sektorové šetření, aby prověřil účinky novely zákona o významné tržní síle
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Kromě náměstkyně ministerstva pro řízení Sekce potravinářských výrob – Úřadu pro potraviny Viery Šedivé a poslankyně a členky Zemědělského výboru Poslanecké sněmovny ČR Margity Balaštíkové, vystoupili se svými příspěvky místopředsedové ÚOHS Hynek Brom a Petr Solský.

Akce se zúčastnili zástupci všech významných obchodních řetězců a předních českých dodavatelů potravinářských výrobků, jakož i představitelé Svazu obchodu a cestovního ruchu, Asociace tradičního českého obchodu, Potravinářské komory ČR či Českého sdružení pro značkové výrobky. Cílem semináře bylo objasnit některá nová ustanovení v zákoně o významné tržní síle, obzvláště pak ustanovení týkající se náležitostí smlouvy mezi obchodními řetězci a jejich dodavateli, které musejí být do smluv implementovány do tří měsíců od nabytí účinnosti zákona. U tohoto tématu odpovídali oba místopředsedové a další pracovníci úřadu rovněž na četné dotazy.

Sekce úřadu pod vedením místopředsedy Petra Solského, který v současné době odpovídá za dohled nad oblastí významné tržní síly, aktuálně zahajuje sektorové šetření, jehož účelem bude prověřit, jakým způsobem byly do oblasti smluvních vztahů mezi odběrateli a dodavateli potravinářských výrobků zahrnuty požadavky novely zákona. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…