ÚSTR: Webový seminář pro učitele Využití fotografie ve výuce dějepisu

04.01.2016 12:00

Ústav pro studium totalitních režimů ve spolupráci s Metodickým portálem RVP.cz pořádá ve čtvrtek 7. ledna 2016 od 20 hodin webový seminář Využití fotografie ve výuce dějepisu. Seminář je určen učitelům dějepisu a společenskovědních předmětů, kteří se ve výuce zabývají moderními dějinami.

ÚSTR: Webový seminář pro učitele Využití fotografie ve výuce dějepisu
Foto: ustrcr.cz
Popisek: Ústav pro studium totalitních režimů ČR

Současná popkultura je vizuální. Žáci sami díky mobilním telefonům často fotografují a sdílejí snímky na sociálních sítích (Facebook, Instagram). Dle posledních výzkumů je i historie často zprostředkována obrazem. Didaktika dějepisu věnuje fotografii jako specifickému pramenu velkou pozornost z mnoha důvodů: snímky jsou srozumitelné, vyvolávají emoce, jejich prezentace není technicky náročná, jsou dostupné, sami žáci mohou přijmout roli fotografů. Lektor webináře, didaktik a historik Kamil Činátl z Filozofické fakulty UK a z Oddělení vzdělávání Ústavu pro studium totalitních režimů, seznámí účastníky webináře s možnostmi, jak využít fotografie ve výuce. Nabídne konkrétní snímky a postupy jejich zapojení do výuky, dotkne se vzdělávacích cílů, které lze s pomocí fotografie efektivně naplnit.

Pro účast na online setkání je potřeba připojení k internetu a reproduktory či sluchátka. Online kurz proběhne na adrese: http://rvp.cz/informace/online-diskuze, kde jsou také k dispozici další informace.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…