ÚZSVM: Chomutov získal pozemky pod kruhovým objezdem

30.03.2018 19:28

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Chomutově bezúplatně převedl do vlastnictví města Chomutov pozemky pod kruhovým objezdem.

ÚZSVM: Chomutov získal pozemky pod kruhovým objezdem
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Město tak získalo dva pozemky o celkové rozloze 5 919 m2, na kterých se nachází silnice, kruhový objezd a zámková dlažba. Jedná se o pozemky v zastavěném území, které jsou součástí místní komunikace v ulici Březenecká.

Vzhledem k tomu, že se na pozemcích nachází místní komunikace zařazená do pasportu komunikací města, byly pozemky vlastníkovi stavby – městu Chomutov, převedeny bezúplatně v souladu se zákonem o pozemních komunikacích. Jejich převodem došlo ke sjednocení vlastníka pozemku s vlastníkem tělesa komunikace.

ÚZSVM získal pozemky po ukončení činnosti okresních úřadů. Před vydáním rozhodnutí o nepotřebnosti bylo ještě provedeno majetkoprávní šetření k ověření nabývacích titulů. Za účelem vyhledání a zaslání všech dostupných informací, podkladů a listin o vývoji vlastnických vztahů k pozemkům byl osloven Národní archiv Praha, Státní oblastní archiv v Litoměřicích a také Státní okresní archiv v Chomutově se sídlem v Kadani. Šetření potvrdilo vlastnictví státu a majetek tak mohl být převeden. Nejdříve byly pozemky nabídnuty organizačním složkám státu a státním organizacím. A protože o ně žádná státní instituce neprojevila zájem, mohly být pozemky v účetní hodnotě 1 017 100 Kč bezúplatně převedeny Chomutovu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…