ÚZSVM: Kdysi zkonfiskovaný pozemek se stal součástí areálu letiště Leoše Janáčka Ostrava

02.07.2019 21:43

Pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových v Novém Jičíně prodalo Moravskoslezskému kraji pozemek v katastrálním území Mošnov o výměře 2 623 m2, čímž přispělo do státního rozpočtu částkou 380 000 Kč.

ÚZSVM: Kdysi zkonfiskovaný pozemek se stal součástí areálu letiště Leoše Janáčka Ostrava
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemek je situován v uzavřeném areálu mezinárodního letiště Leoše Janáčka Ostrava, v blízkosti vzletové a přistávací dráhy. Přes pozemek je vedena obslužná komunikace, zbývající část pozemku je zatravněna. Vlastníkem letiště je od roku 2004 Moravskoslezský kraj. V areálu letiště každoročně probíhají Dny NATO Ostrava, což je největší letecko-armádně-bezpečnostní akce ve střední Evropě.

Původní pozemek byl součástí panství Nová Horka, jehož vlastníkovi byl majetek v roce 1945 podle Benešových dekretů zkonfiskován. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových převzal pozemek v roce 2017 dle novely zákona o majetku státu od Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, když se pro tuto organizační složku státu stal majetkem trvale nepotřebným.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…