ÚZSVM: Národní památkový ústav získal zdarma vybavení pro zámek Raduň

16.12.2018 20:26

Národní památkový ústav dostal bezúplatně do svého vlastnictví od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Ústí nad Labem předměty pro státní zámek Raduň.

ÚZSVM: Národní památkový ústav získal zdarma vybavení pro zámek Raduň
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

ÚZSVM získal na základě usnesení Okresního soudu v Děčíně do svého vlastnictví po zemřelém z Varnsdorfu jako odúmrť dědictví, které mimo jiné obsahovalo řadu movitých věcí, které lze dále využít a nabídnout k převodu státním institucím.

Jednalo se o malovaný porcelánový tác pocházející z Francie, neúplnou malovanou skleněnou nápojovou soupravu obsahující džbán a tři pohárky, vinnou nápojovou soupravu ze skla, červeně lazurovanou karafu a šest pohárků, soubor šest broušených skleněných pohárků na šampaňské, ručně tvarovanou skleněnou soupravu na vodu obsahující šest skleniček, pět pohárků a džbán a nakonec korbel z broušeného skla s cínovým víkem. O všechny tyto předměty projevil zájem Národní památkový ústav.

ÚZSVM tyto předměty nabízel již počátkem roku prostřednictvím webových stránek státním institucím k bezúplatnému převodu, žádná instituce však o ně neprojevila zájem. Poté byly všechny tyto předměty nabízeny prostřednictvím elektronického aukčního systému k prodeji široké veřejnosti. Ani v tomto případě tyto movité předměty svého nového majitele nenašly.

Několik dní před vyhlášením druhého kola prodeje prostřednictvím elektronického aukčního systému o ně projevil zájem NPÚ, proto byla aukce zrušena a předměty v celkové účetní hodnotě 10 700 Kč převedeny pro potřeby státního zámku Raduň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…