ÚZSVM: Obraz od Jana Zrzavého putuje Národní galerii v Brně

08.02.2019 17:30

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Ostravě převzal dva obrazy známých malířů, které byly zabrány pachateli trestné činnosti. Obraz Jana Zrzavého putuje Národní galerii v Brně, obraz Vlastimila Zábranského bude nabídnut v elektronické aukci.

ÚZSVM: Obraz od Jana Zrzavého putuje Národní galerii v Brně
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Jeden z obrazů je tvorbou známého umělce Jana Zrzavého provedený technikou zinkografie s názvem Studie k antikristu. V rámci nabídky státním institucím o umělecké dílo projevila zájem Národní galerii v Brně. Druhý obraz s názvem Portrét muže provedený technikou oleje je dílem současného malíře, grafika a ilustrátora Vlastimila Zábranského. Tento obraz bude nabídnut v elektronické aukci v prvním čtvrtletí 2019.

Tři pachatelé byli odsouzeni k několikaletým trestům za krácení spotřební daně, kdy dováželi na území Moravskoslezského kraje minerální oleje, které vydávali za naftu.  Způsobená škoda činila 33 milionů korun. Pachatelům byl zabrán majetek včetně pěti nákladních vozů s cisternami, dva obrazy, hodinky značky Breitling a finanční částka milion korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…