ÚZSVM: Pozemky ze seznamu kulturních památek koupila majitelka kláštera a kostela

20.08.2022 22:13 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v České Lípě prodal dva pozemky o celkové výměře 2 126 m2, které leží pod kapucínským klášterem a kostelem sv. Františka serafinského, za 558 000 korun.

ÚZSVM: Pozemky ze seznamu kulturních památek koupila majitelka kláštera a kostela
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemky najdeme v zastavěném území města Zákupy. Stavby, které na pozemcích stojí, měly v minulosti nelehký osud. Kapucínský řád byl v těchto objektech činný do roku 1950. Poté byly stavby převedeny do vlastnictví státu prostřednictvím Náboženské matice, kdy je převzalo Ministerstvo obrany.

Objekty kláštera a kostela poté využívala sovětská vojska. Po roce 1989 se majetek dostal do vlastnictví výrobního družstva Redos Hradec Králové, které je následně převedlo do vlastnictví družstva Dvůr Zákupy. Pozemky dále využíval Okresní úřad v České Lípě.

V roce 2004 stavby získala příklepem v dražbě do svého vlastnictví současná majitelka. Pozemky však byly v roce 1965 zapsány do státního seznamu nemovitých kulturních památek Severočeského kraje, tudíž zůstaly ve vlastnictví státu. Prodejem těchto pozemků nyní došlo k sjednocení vlastnictví staveb a pozemků pod nimi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…