ÚZSVM: Státní oblastní archiv v Plzni získal pozemky v hodnotě přes 73 tisíc korun

21.10.2019 9:46

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Domažlicích předal Státnímu oblastnímu archivu v Plzni pozemky v účetní hodnotě přes 73 tisíc korun.

ÚZSVM: Státní oblastní archiv v Plzni získal pozemky v hodnotě přes 73 tisíc korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Jednalo se o dva pozemky o výměře cca 10 000 m², které se nachází v katastrálním území Horšovský Týn. Státní Oblastní archiv v Plzni uvažuje tyto pozemky využít pro výstavbu nového administrativního a depozitního objektu Státního okresního archivu v Domažlicích se sídlem v Horšovském Týně, neboť v současnosti je archiv umístěn ve zcela nevyhovujících a nedostačujících prostorách. Tento záměr vyplývá z Koncepce rozvoje archivnictví v České republice na roky 2018 až 2025 s výhledem do roku 2035, která byla schválena usnesením vlády Česká republiky.

Převedení pozemků na Státní Oblastní archiv v Plzni je účelné, neboť umožní výstavbu nového archivu za využití pozemků státu. Tímto dojde k úspoře finančních prostředků, které by bylo nutno vynaložit na koupi vhodného stavebního pozemku od nestátních subjektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…