ÚZSVM hledá nového majitele pro jedinečnou nemovitost v nejlukrativnější části Prahy

17.01.2022 22:54 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) dnes na svých webových stránkách www.nabidkamajetku.cz vyhlásil druhé kolo výběrového řízení s elektronickou aukcí Paláce Broadway v srdci Prahy. Minimální cena za tuto unikátní nemovitost činí stejně jako v prvním kole výběrového řízení 1 miliardu a 50 milionů korun. Důvodem vyhlášení druhého kola je, že stávající nájemce nevyužil svého přednostního práva a ve stanovené lhůtě nepodal nabídku na odkup ve výši minimální vyhlašované ceny.

ÚZSVM hledá nového majitele pro jedinečnou nemovitost v nejlukrativnější části Prahy
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

„Areál Paláce Broadway je nejen unikátní investiční příležitostí, ale zároveň prodejem s nejvyšší vyhlášenou minimální cenou v téměř dvacetileté historii našeho úřadu. Věřím, že se nám pro tuto výjimečnou nemovitost v centru Prahy podaří v elektronické aukci najít definitivního vlastníka, který dokáže této kulturní památce vrátit dřívější lesk,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

Elektronická aukce Paláce Broadway, známého také jako Palác Sevastopol, začne 7. března 2022 v 10 hodin a potrvá do 9. března do 12 hodin. Před začátkem aukce, tedy do 4. března do půlnoci, musí zájemci složit kauci ve výši 20 milionů korun. Nejnižší podání bylo i ve druhém kole elektronické aukce stanoveno na 1 miliardu a 50 milionů korun, a to mimo jiné s ohledem na složení kauce v prvním kole výběrového řízení. Termíny prohlídek budovy pro zájemce jsou naplánovány v lednu a únoru a budou probíhat v českém i anglickém jazyce.

Funkcionalistická stavba, která leží mezi ulicemi Na Příkopě a Celetná, je tvořena třemi propojenými trakty a pochází ze 30. let 20. století. Dům patří k největším funkcionalistickým novostavbám v historickém jádru Prahy. Budova nejprve sloužila pro potřeby italských pojišťoven a v části komplexu se nacházely byty. Po roce 1980 byla budova upravena k administrativním účelům. V suterénu budovy bylo v roce 1938 otevřeno kino s tehdy nejmodernějším projekčním a zvukovým zařízením. V současnosti tyto prostory využívá Divadlo Broadway.

Anketa

Podporujete vládní návrh, který ve volbách umožní korespondenční hlasování ze zahraničí?

2%
97%
hlasovalo: 34453 lidí

ÚZSVM převzal tento komplex do svého majetku v roce 2016 od tehdejší Správy železniční a dopravní cesty. V souladu se zákonem ÚZSVM nejprve objekt nabídl jiným státním institucím, žádná z nich ale o něj neprojevila zájem. Proto ÚZSVM hledá nového vlastníka prostřednictvím transparentního výběrového řízení s elektronickou aukcí. Dosud nejvyšší částku 790 milionů korun získal stát z prodeje areálu na náměstí Republiky v Praze a prodejem pražského areálu U Půjčovny, který se po 100 příhozech prodal za 355,1 milionu korun.

Více informací k elektronické aukci Paláce Broadway naleznete ZDE. Další fotografie a informace o historii budovy můžete získat také ZDE.

Videonávody, jak se registrovat a zúčastnit elektronické aukce, naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…