ÚZSVM kompletně opravil památkově chráněnou opěrnou zeď v Úštěku

14.10.2021 18:09 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) zkolaudoval 400 metrů dlouhou opěrnou zeď v Úštěku na Litoměřicku. Podařilo se kompletně opravit a zrestaurovat památkově chráněnou zeď podél Úštěckého potoka.

ÚZSVM kompletně opravil památkově chráněnou opěrnou zeď v Úštěku
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

„Pomohli jsme městu Úštěk vyřešit dlouhodobý problém s rozbořenou zdí a investovali jsme do její záchrany téměř 50 milionů korun. Děkuji starostovi Úštěku a všem, kteří se na obnově této neodmyslitelné součásti historického města podíleli, a také všem občanům za trpělivost a pochopení při provádění stavebních prací,“ uvedl při kolaudaci náměstek ÚZSVM pro ekonomiku a investice Radek Ležatka.

„Vážíme si vynikající spolupráce s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových, díky které se podařilo provést rekonstrukci v perfektní kvalitě a navíc za velmi krátkou dobu. Opravenou zeď oceňují i občané a návštěvníci našeho města,“ dodal starosta města Úštěk Jan Mazíni.

Kolaudace proběhla za účasti zástupců města Úštěk, Povodí Ohře, Speciálního stavebního úřadu, Správy a údržby silnic Ústeckého kraje, Městského úřadu Litoměřice a zástupců dodavatelské stavební firmy a technického dozoru stavebníka. 

Opěrnou zeď získal ÚZSVM na základě opatření Ministerstva financí v roce 2015, kdy dříve nebylo jasné, komu tato nemovitost patří. ÚZSVM následně začal připravovat její rekonstrukci. Před samotným zahájením prací bylo nutné učinit celou řadu kroků, jako například přeložení sítě elektronických komunikací.

Rekonstrukci, která byla rozdělena do pěti etap, provedla stavební firma vybraná na základě transparentní veřejné zakázky. Rekonstrukce začala v květnu roku 2020 a byla dokončena zhruba za jeden rok, tedy téměř o půl roku dříve oproti původnímu harmonogramu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…