ÚZSVM nabízí v opakované dražbě zámecký areál v Načeradci. Zájemci si ho mohou prohlédnout 17. října

12.10.2018 21:54

Opakovaná veřejná dražba areálu zámku v Načeradci, ležícího přibližně 10 kilometrů jižně od Vlašimi, se uskuteční 24. října na benešovském pracovišti Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Minimální cena činí 19,8 mil. Kč. Unikátní komplex pozemků a budov o celkové výměře 29 874 m2 si mohou zájemci prohlédnout o týden dříve, ve středu 17. října od 13 hodin.

ÚZSVM nabízí v opakované dražbě zámecký areál v Načeradci. Zájemci si ho mohou prohlédnout 17. října
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Přestože není objekt od roku 2015 využíván, je stále v poměrně dobrém stavu. V roce 1987 v něm byla provedena rekonstrukce střechy, vnitřních prostor, rozvodů inženýrských sítí, fasády. V roce 2000 pak byla rekonstruována kotelna, topení a vzduchotechnika.

Patrový zámek s jednoduchou fasádou a přilehlý anglický park jsou nemovitou kulturní památkou a nacházejí v samotném centru městyse Načeradec. Na park navazuje ovocný sad a bývalá zelinářská zahrada a zahradnictví s dochovanými skleníky a také domkem pro personál, ve kterém byly částečně rekonstruovány vnitřní prostory.

Zámek během své téměř třísetleté historie vystřídal řadu vlastníků. Věříme, že brzy najde nového majitele, který po něj nalezne smysluplné využití. Podrobnosti k dražbě naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…