ÚZSVM poskytuje nemovitosti pro řešení uprchlické krize, o jejich využití úzce jedná i s kraji a obcemi

02.04.2022 22:30 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) vytipoval v souvislosti s aktuální mimořádnou situací k využití cca 30 potenciálně vhodných objektů, které má ve své správě.

ÚZSVM poskytuje nemovitosti pro řešení uprchlické krize, o jejich využití úzce jedná i s kraji a obcemi
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

O dalších nemovitostech úzce jedná s jednotlivými státními institucemi, zejména se Správou uprchlických zařízení nebo Hasičským záchranným sborem, kraji i obcemi po celé republice, které mají rovněž přehled o potřebě nemovitostí. V případě, že o nemovitost požádají, ÚZSVM sjednává výpůjčku.

ÚZSVM je připraven upřednostnit poskytnutí nemovitostí pro řešení uprchlické krize před jejich prodejem. Pokud by se jednalo o nemovitost, kterou ÚZSVM aktuálně nabízí k prodeji, může ÚZSVM prodej takové nemovitosti zrušit.

Výjimkou jsou situace, kdy ÚZSVM připadne majetek pocházející z trestné činnosti, je jeho zákonnou povinností jej prodat ve lhůtě jednoho roku, neboť takto získané finanční prostředky jsou následně odvedeny na zvláštní účet Ministerstva spravedlnosti na odškodnění obětí trestných činů.

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 30. 3. 2022)

70%
27%
hlasovalo: 23469 lidí

ÚZSVM již poskytl několik svých nemovitostí pro pomoc a ubytování občanů Ukrajiny prchajících před válkou. Například Plzeňskému kraji jsme předali do užívání bývalou ubytovnu zdravotnického personálu v Čechově ulici v Plzni, v níž se dle informací z krajského úřadu podařilo zajistit 247 ubytovacích míst. Dále budovy ÚZSVM využívají například Olomoucký kraj v případě Hanáckých kasáren, kde funguje Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině a také nouzové ubytování, a Kraj Vysočina – v budově ÚZSVM v Jihlavě je rovněž Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině.

Další informace naleznete ZDE. Aktuálně jednáme například o plně vybaveném rekreačním zařízení v Harrachově s kapacitou 24 osob, který jsme, stejně jako řadu bytů, nabídli jednotlivým institucím k využití.

ÚZSVM rovněž nabídl volné kapacity pro uskladnění materiální pomoci ve svých sedmi skladovacích areálech po celé republice, například v Mcelích, Rokytnici v Orlických horách nebo v Uherském Hradišti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…