ÚZSVM převedl na Turnovsku bezúplatně 15 pozemků Státnímu pozemkovému úřadu

07.02.2017 11:50

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Semilech bezúplatně převedl Státnímu pozemkovému úřadu 15 pozemků v celkové evidenční hodnotě 158 101 korun.

ÚZSVM převedl na Turnovsku bezúplatně 15 pozemků Státnímu pozemkovému úřadu
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Převedené parcely o celkové rozloze 19 013 m² se nacházejí v katastrálních územích Turnov, Rybnice a Mašov u Turnova. Převáděné pozemky mají charakter orné půdy, zahrady a trvalého travního porostu, popř. se jedná o neudržovaný nálet. Nemovitosti náleží do zemědělského půdního fondu, z tohoto důvodu proběhl jejich převod na SPÚ. 

Pozemky byly převedeny v rámci prověřování a řešení majetkových položek zapsaných na neexistující státní subjekty. ÚZSVM v loňském roce vypracoval unikátní inventuru nemovitostí zapsaných v katastru nemovitostní na stát – Mapu majetku státu. Díky ní zjistil, že v České republice se nacházelo 25 557 nemovitostí, které byly zapsány na subjekty zaniklé, nedohledané, nedostatečně identifikované či v likvidaci. Řada těchto nemovitostí již byla převedena na nového vlastníka.  Zmíněné pozemky ÚZSVM pozemky získal po zaniklých státních podnicích Výzkumný a šlechtitelský ústav zelinářský v Olomouci  a Zemědělské zásobování a nákup, koncern, Praha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…