ÚZSVM připadl byt v měšťanském domě U bílé boty poblíž Karlova mostu

22.09.2018 22:41

Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových připadl na základě odúmrti byt v měšťanském domě U bílé boty, který se nachází v ulici Na Kampě, přibližně 50 metrů od jedné z nejvýznamnějších pražských památek – Karlova mostu.

ÚZSVM připadl byt v měšťanském domě U bílé boty poblíž Karlova mostu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Tento měšťanský dům byl postaven již v roce 1723 a je evidován v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky a v seznamu nemovitých kulturních památek hlavního města Prahy. Zajímavostí je rovněž, že v tomto domě, ačkoli v jiném bytě, bydlel v minulosti známý český herec Josef Vinklář.

Byt se nachází ve třetím nadzemním podlaží a dispozičně se jedná o 2+1, podlahová plocha včetně příslušenství činí 84 m2. Byt je v zanedbaném stavu, vhodný k rekonstrukci. ÚZSVM tento majetek nyní v souladu se zákonem č. 219/2000 Sb., nabízí ostatním státním institucím k využití, a v případě jejich nezájmu bude majetek nabídnut pravděpodobně ve veřejné dražbě.

Odúmrť je v právním řádu České republiky obecně definována v občanském zákoníku takto: dědictví, které nenabude žádný dědic, připadne státu. Příslušnost ÚZSVM hospodařit s takto nabytým majetkem vyplývá ze zákona o majetku státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ v I. čtvrtletí vydělal 13,6 mld. Kč, meziročně o čtvrtinu více

10:04 ČEZ v I. čtvrtletí vydělal 13,6 mld. Kč, meziročně o čtvrtinu více

Provozní zisk před odpisy (EBITDA) dosáhl v I. čtvrtletí 40,3 mld. Kč, což znamená meziroční nárůst …