ÚZSVM prodal Dívčí Hrad za více než pět milionů korun

02.02.2018 16:11

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v dnešním výběrovém řízení s aukcí nabízel k prodeji zámecký areál Dívčí Hrad na Bruntálsku. Zvítězila nabídka české právnické osoby ve výši 5 010 000 korun.

ÚZSVM prodal Dívčí Hrad za více než pět milionů korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

„Jsem ráda, že se nám pro Dívčí Hrad podařilo najít nového vlastníka, protože žádná státní instituce zájem neprojevila. Věřím, že nový vlastník tuto památku zrekonstruuje a vdechne jí nový život. Opět se ukázalo, že nově zavedený způsob prodeje nepotřebného majetku, a to výběrové řízení s aukcí, je nejen transparentní, ale i výrazně zvyšuje příjmy do státního rozpočtu, v tomto případě o téměř 40 %,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

Minimální kupní cena byla stanovena na 3 300 000 korun. Celkem bylo přijato sedm nabídek a nejvyšší doručená nabídka v listinné podobě dosáhla 3 600 000 korun. V následné aukci padlo celkem 22 příhozů a konečná cena se vyšplhala na 5 010 000 korun. Nyní bude připravena smlouva s vítězem k podpisu a následně bude předána ke schválení Ministerstvem kultury. Areál tvoří budova zámku, park s pozůstatky dvou kruhových kašen, kamenný most, ohradní zeď se třemi baštami, barokní sýpka, bývalá konírna a zděná patrová budova upravená na byt správce.

Areál, který je veden jako kulturní památka, má celkovou plochu 5 998 m2.

Jedná o bývalý církevní majetek Suverénního řádu Maltézských rytířů, který na něj neuplatnil nárok dle zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi. ÚZSVM získal celý komplex od Ministerstva zdravotnictví ČR v roce 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…